BAŞKAN EROĞLU, BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

BAŞKAN EROĞLU, BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Çalışan Gazeteciler Günü Kutlamasında Duygusal Anlar Yaşandı

2015-01-10
BAŞKAN EROĞLU, BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ

Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü öncesi, Tokat'ta görev yapan basın mensuplarıyla yemekte bir araya geldi. Başkan Eroğlu, Yeni Türkiye ile birlikte, basının da daha özgür ve daha demokratik bir anlayışta ilerlediğini söyledi.
BAŞKAN EROĞLU, BASIN MENSUPLARIYLA BİR ARAYA GELDİ
Başkan Eroğlu, 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü nedeniyle kent merkezinde görev yapan basın mensupları ve Basın İlan Kurumu Tokat Şubesi Müdürü Erdem Kaplan ile yemekte bir araya geldi. Müzik dinletisinin ardından konuşma yapan Başkan Eroğlu, yerel basının şehrin kimliğini yansıttığını ve siyasiler ile vatandaş arasında iletişim köprüsü kurduğunu söyledi.

Konuşmasında demokrasi vurgusu da yapan Başkan Eroğlu,"Demokrasinin, şeffaflık ve ifade özgürlüğünün en temel unsurlarından biri, tarafsız ve özgür basının varlığıdır. Aynı şekilde, basın mensuplarının ve basın kuruluşlarının özgür ve tarafsız yayın yapabilmeleri de demokrasinin güç kazanmasıyla mümkündür. Yakın tarihimizde, bilhassa demokrasinin kesintiye uğratıldığı, vesayet anlayışının öne çıktığı dönemlerde, Türkiye'de basın özgürlüğü ciddi yaralar almış, basın kuruluşları itibar kaybına uğramışlardır. Bu bakımdan, yakın tarihimizden dersler çıkarmak, yakaladığımız güven ve istikrar ortamını koruyarak, Cumhuriyetimizin, demokrasimizin temel değerlerini her türlü sosyal ve siyasi tartışmanın üzerinde tutmak, siyasetçiler, sivil toplum kuruluşları ve basın camiası olmak üzere tüm kesimlerin temel önceliği olmalıdır. Keza, basın kuruluşlarımızın meslek ahlakına, demokratik değerlere, evrensel hukuka, tarafsızlık ilkesine, kişi haklarına ve özel hayata saygı gibi hususlara riayet etmesi, eleştirilerinde yapıcı bir tutum benimsemesi, hem demokrasimizin, hem de gazetecilik mesleğinin saygınlığını artıracaktır.

İnanıyorum ki, Türkiye demokratik atılımlarını pekiştirdikçe, demokratik kültürün ayrılmaz bir parçası olan basın kuruluşlarımız çok daha özgür, çok daha rahat, çok daha güvenli şartlarda görevlerini sürdürebilecek, demokrasimizin gelişmesine, meselelerimizin çözülmesine çok daha yapıcı katkılar sunacaklardır.İlimizde de bu mesleğe yıllarını vermiş, türlü zorluklar altında görevini en iyi şekilde ifa etmeye çalışan siz kıymetli basın mensupları ile uzun zamandır tanışıyor, mesleğinizin zorluklarını biliyoruz. Mümkün olduğunca, imkanlarımız dahilinde sizlere yardımcı olup, sıcak bir iletişimi yakaladığımıza inanıyorum. İnşallah daha uzun yıllar hep birlikte Tokat'ımızın ilerlemesi, ülkemizde iyi bir yer edinmesi için bir araya geleceğiz. Olumsuzlukların, kırgınlıkların veya kötü hadiselerin yaşanmadığı, şehrimiz için hayırlı ve faydalı haberlerin kaleminize, objektifinize yansıdığı daha nice güzel yıllara hep birlikte şahit oluruz. Geçtiğimiz aylarda Basın İlan Kurumumuzun da Tokat'ta şube açması, çizginin daha üst seviyelere taşınmasına da vesile olacaktır diye düşünüyorum. Ben, yerel basınımızın bu anlayışla, daima sorumluluklarının bilinciyle hareket edeceğine ve Tokat'ımızın en ileri standartlara ulaşmasına katkılarını sürdüreceğine inanıyorum" dedi.

30 Mart seçimlerinden bugüne kadarki çalışmalarından da bahseden Başkan Eroğlu, "Daha önce 4 yıl boyunca il başkanlığı dönemimde, 9 aydır da Tokat Belediye Başkanı olarak birçok kez bir araya geldik. Biz göreve geldiğimiz gün, "Bu şehri tüm dinamikleriyle işbirliği içerisinde ve el ele yöneteceğiz" demiştik. 9 aydır da gerek vatandaşlarımızla, gerek esnafımız ve sanayicimizle, gerek sivil toplum kuruluşları ve resmi kurumlar ile, gerek akademisyenler ve siz basın mensupları ile sürekli toplantılarda bir araya gelip, Tokat'ımız için daha iyi ve güzel neler yapabiliriz sorusuna birlikte cevap aradık, çözümler getirdik. Göreve başladığımız günden itibaren şehrimizde acil olan sıkıntıların giderilmesi hususunda hızlı bir çalışma temposuyla hareket ettik. Yaz mevsimini iyi değerlendirip mahallelerimizin acil sorunlarını ve tespit ettiğimiz eksikliklerini gidermeye çalıştık. Parça parça değil tam ve etkin bir çalışma yürüterek mahallerimizde her birimimiz ile, altyapı, yol, kaldırım, temizlik, bakım ve onarım çalışmalarını tamamlayıp çıktık. Biz bu göreve gelirken hizmet etmeye, çalışmaya, Tokat'ı yukarılara taşımaya geliyoruz dedik. Makam mevki peşinde olmadığımızı, Tokat sevdalısı olduğumuzu tekrar tekrar ifade ettik. Seçim sürecinde açıkladığımız projelerimizi 5 yıllık görev süremiz içerisinde gerçekleştireceğiz. Taahhüt ettiğimiz ve 5 yılı kapsayan bu süreçte, Tokat'ımızın gelecek 20 yılını, 50 yılını etkileyecek, şehrimize nefes aldıracak, şehrimize ve Tokatlılara vizyon kazandıracak projeler yer alıyor. İstiyoruz ki Tokat bundan 10 yıl sonra 200 bin nüfusu yakalamış büyük bir şehir olsun. Tarım ve tarımsal sanayide, turizmde ve sosyal anlamda ilerlemiş bir kent kimliğini yakalamak istiyoruz. Belediyeciliğin sadece altyapı, yol, kaldırım ve temizlikten ibaret olmadığını düşünüyor ve tüm dinamikleriyle ele alıyoruz. Yine imar konusunda belirli bölgelerde oranın sakinleriyle bir araya geliyoruz. Tokat'ın yeni yapılaşma alanlarını da sistemli bir şekilde görüşüyoruz. Sosyal belediyecilik anlamında da verdiğimiz sözleri tutmakla kalmayıp, belki 9 ay gibi kısa bir sürede vaat ettiğimizin de üzerine çıktık. Bu konuda yerel basınımızın da gazetelerinde, köşelerinde yer verdikleri sorunları dikkate alıp, çözüme kavuşturduk. Toplu ulaşım konusundaki sıkıntı bunlardan biriydi…" diye konuştu.

Belediyeciliğin bir ekip işi olduğunun da altını çizen Başkan Eroğlu, konuşmasını şöyle tamamladı; "Tek başınıza ne kadar zorlasanız da başarı elde etme şansınız mümkün değildir. Bu bilinçle; yaşadığımız gelişime ve değişime katkıda bulunan tüm ekip arkadaşlarıma ve herkese huzurlarınızda bir kez daha teşekkür ediyorum. Bizler Tokat'ımızı marka şehir yapmak için, Yeni Türkiye yolunda, 2023 vizyonunda Tokat'ında ülkemizin önemli bir değeri ve katkısı olmasını sağlamak için gece gündüz çalışıyoruz ve çalışacağız. Bu konuda bizlerden desteklerini ve dualarını eksik etmeyen hemşerilerimize, yaptığımız hizmetleri ve varsa eksikliklerimizi gazete ve televizyonlarında yer vererek yansıtan basın mensuplarına, birçok projede fikir alışverişi ve işbirliği içerisinde olduğumuz sivil toplum kuruluşlarına, gördükleri sıkıntıları ve varsa yanlışlarımızı dile getiren siyasi parti temsilcilerine de buradan bir kez daha teşekkür ediyorum. Bu düşüncelerle tüm medya mensuplarımızın Çalışan Gazeteciler Günü'nü en kalbi duygularımla kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyorum."

Program sonunda basın mensuplarına isimlerine özel hazırlatılan hediyeler takdim edilirken, bir haber çekimi esnasında fotoğraf makinesi kırılan muhabir Hilal Yıldırım'a da Başkan Eroğlu, fotoğraf makinesi armağan etti. Yeni makinesini alan Yıldırım duygu dolu anlar yaşarken, "Daha taksitleri bile bitmemişti. Sağolsunlar diğer muhabir arkadaşlarım durumu Belediye Başkanımıza iletmişler, Başkanımızda bir incelik yaparak bana yeni bir fotoğraf makinesi almış. Başta Başkanımız olmak üzere tüm arkadaşlarıma teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Sayfa Başı