TARIM EĞİTİMİNİN 169. YILI TOKAT'TA KUTLANDI | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

TARIM EĞİTİMİNİN 169. YILI TOKAT'TA KUTLANDI

Toprağını ve İnsanını kullanamayan hiçbir ülke kalkınamaz.

2015-01-13
TARIM EĞİTİMİNİN 169. YILI TOKAT'TA KUTLANDI

Vali Cevdet Can; "Toprağını ve İnsanını kullanamayan hiçbir ülke kalkınamaz."

Türkiye'de Tarımsal Eğitim ve Öğretimin 169. yılı dolayısıyla Gaziosmanpaşa Üniversitesi'nde konferans düzenlendi.

Taşlıçiftlik Yerleşkesi Konferans Salonunda düzenlenen programa Vali Cevdet Can'ın yanı sıra GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Kasap, Prof. Dr. Mücahit Eğri, Prof. Dr. Kenan Kara, dekanlar, öğretim üyeleri ve öğrenciler katıldı.

İstiklal Marşımızın okunmasıyla başlayan program, Üniversite Devlet Konservatuvarı öğretim üyeleri tarafından sunulan Türk Halk Müziği dinletisiyle devam etti.

Öğrenci Konseyi Başkanı Yusuf Can Arat, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Mehmet Ali Yavaş ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Kasap'ın konuşmalarının ardından Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi emekli öğretim üyesi Prof. Dr. Celal Er tarafından "Türkiye'de Tarımsal Yüksek Öğretim" konulu konferans verildi.

Konferansta Prof. Dr. Er, tarım öğretiminin ülkemizdeki tarihsel gelişimi hakkında bilgiler verdi. Ziraat Fakültelerinin kuruluşu ve tarih içindeki seyrini anlatan Er, ülkenin iyi yetişmiş ve yetenekli Ziraat Mühendislerine ihtiyacı olduğunu söyledi.

Ziraat fakültelerinin sorunları ve çözüm yolları hakkında görüş ve önerilerini de belirten Prof. Dr. Celal Er'e konferans sonrasında Vali Cevdet Can ve Rektör Prof. Dr. Mustafa Şahin, teşekkür belgesi takdim ettiler.

Daha sonra yeni proje ve patent alan Ziraat Fakültesi öğretim üyelerine teşekkür belgeleri takdim edildi.

Teşekkür belge takdiminin ardından bir konuşma yapan Vali Cevdet Can; Tokat'ın tarımsal geleceği bakımından Üniversiteye ve Ziraat Fakültesi'ne çok önemli görevler düştüğünü söyledi.

Üniversite, kamu kurumları, sivil toplum kuruluşları ve özel sektörü içerisine alacak şekilde oluşturulan "Kurumsal Yönetim" içinde yer alan Tarım Grubunun önemine değinen Vali Can; " "Toprağını ve insanını değerlendiremeyen hiçbir ülke kalkınamaz" dedi.

Kaynak:http://www.tokat.gov.tr/default_b0.aspx?id=3072

Sayfa Başı