Tokat'lı Miniklerden Süpriz Karşılama | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Tokat'lı Miniklerden Süpriz Karşılama

Yabancı Öğretmenlere Süpriz Karşılama

2015-01-16
Tokat'lı Miniklerden Süpriz Karşılama

Avrupa Birliği(Ab) projesi kapsamında Tokat'a gelen 4 ülkeden 12 yabancı öğretmen, ziyaret ettikleri Devlet Hastanesi Anaokulu'nda öğrencilerden oluşan mehter takımı ile karşılandı.

Ab projesi 'Comenius Okul Ortaklıkları' projesi kapsamında Polonya, İspanya, Litvanya ve Estonya'dan toplam 12 öğretmen kente geldi. Kentte çeşitli okulları ziyaret eden yabancı öğretmenler bugün ise Devlet Hastanesi Anaokulu'nu ziyaret etti. Ziyaret için okula gelen yabancı öğretmenleri, okulun erkek öğrencilerinden oluşan mehter takımı karşıladı. Minik öğrenciler mehter kostümü ile okul içerisinde yürüyüş yaparak 'Ey şanlı Ordu' marşını söyledi. Parçadan etkilenen yabancı öğrencilerin cep telefonuna bu gösteriyi kaydettikleri görüldü. Ayrıca kız öğrenciler de yöresel kıyafetler ile 'kına gecesi' gösteri yaptı.

ÇOK HOŞLARINA GİTTİ

Polonya'dan gelen Marta Arnot, Tokat'a gelmekten dolayı mutlu olduğunu söyleyerek, "Bu gösteriyi çok sevdim. Özellikle mehterandan çok etkilendim. Daha önce böyle bir gösteri görmedim" dedi. Estonya'dan gelen Sıırı Klıss ise mehteran marşından çok etkilendiği belirterek, Tokat'ı çok sevdiğini belirtti. Anaokulunun müdür yardımcısı Alev Özdilek, "Burada kendi kültürümüzü tanıtmak adına mehter takımı ve kına gecesini gösterdiler. Misafirlerimizin çok hoşlarına gitti, çok beğendiler. Özellikle okulumuzu ve eğitim sistemimizi çok beğendiler. 'Özel okul mu, devlet okulu mu' diye sordular. Devlet okulunun olduğunu öğrenince şaşırdılar." dedi.

Sayfa Başı