PAZAR OKUYOR KİTAP KAMPANYASI BAŞLADI | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

PAZAR OKUYOR KİTAP KAMPANYASI BAŞLADI

Pazar Okuyor

2015-01-21
PAZAR OKUYOR KİTAP KAMPANYASI BAŞLADI

Pazar Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünün Birlikte yürüttüğü 'Pazar Okuyor ‘'adlı ödüllü kitap okuma kampanyası ile PAZAR İlçesinde öğrenim gören ortaokul ve lise seviyesindeki tüm öğrencilerimize kitap okuma alışkanlığının kazandırılması ve okuma oranlarının artırılması hedefleniyor.
Kampanyada öncelikli hedef kitleler; ortaokul ve lise çağındaki çocuklar ve gençler olacaktır. Hiç okuma alışkanlığı olmayan veya az okuyanların, orta düzeyde kitap okuma alışkanlığı kazanmaları, kitap okuma alışkanlığı olanların da ayda 2 veya daha fazla kitap okur hale gelmesinin amaçlandığı kampanya ile öncelikle çocuk ve gençler olmak üzere herkesin okuma alışkanlığı kazanması hedeflenmektedir.
Kampanya Milli Eğitim Şube Müdürü Celaleddin ÇINAR'ın Koordinatörlüğünde 1 Ocak-23 Nisan tarihleri arasında ilçe genelindeki tüm ortaokul ve Liselerde uygulanacaktır.
Pazar kaymakamı Sayın Ahmet Vezir BAYCAR'ın başkanlık ettiği proje tanıtım toplantısı İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürsoy KIZILGÜL, Şb.Müdürü Celaleddin ÇINAR, Okul Müdürleri ve Okul proje sorumlularının katılımlıyla Milli Eğitim toplantı salonunda gerçekleşti.Proje tanıtımı için gerekli duyuru ve afişlerin tüm okullara, resmi kurum ve kuruluşlara asılması sağlanmıştır.
Komisyon tarafından, Liseler için 6, ortaokullar için 6 olmak üzere belirlenen toplam 12 kitabın öğrencilere tanıtım ve ilk kitapların dağıtımı Ayşe Ak Seda Sayan Çok Programlı Anadolu Lisesinde İlçemiz Kaymakamı ve İlçe Milli Eğitim Müdürünün katıldığı bir programla gerçekleşmiştir.
Kampanya 2 aşamalı bir değerlendirme ile 23 Nisanda dereceye girenlerin ödüllendirilmesi ile sona erecektir.
Birinci aşamada okullar kendi değerlendirmesini yaparak okulda %10 luk dilime giren öğrencilerini ilçe finaline gönderecekler ilçe finalinde dereceye giren birinci öğrenciye Laptop, ikinciye akıllı telefon, üçüncüye ve dördüncüye tablet, beşinciye bisiklet, beşinciden onuncuya kadar olanlara sürpriz hediyeler verilecektir.

Sayfa Başı