SU SIKINTISINDAN GENÇLER KÖYÜ TERK ETTİ | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

SU SIKINTISINDAN GENÇLER KÖYÜ TERK ETTİ

Su Sıkıntısı Genç Nüfusu Azalttı

2015-01-23
SU SIKINTISINDAN GENÇLER KÖYÜ TERK ETTİ

Tokat'ta Şeyh Köyü Muhtarı Selim Uzal, su sıkıntısı nedeni ile gençlerin köyü terk ettiğini ileri sürerek, "Bil hassa gençler özel hayatları olmadığı, banyo yapamadıkları için köyü terk ettiler" dedi.

Tokat'a 120, Zile ilçesine 50 kilometre uzaklıkta Yozgat'a sınır durumunda bulunan Şeyh Köyü'nde yaşanan su sıkıntısına köylüler tepki gösterdi. Köy meydanında hayvanların su içtiği yere akan borudan su alarak bidonlarla su taşıyan kadınlar zor günler geçiriyor. Köy Muhtarı Selim Uzal, 3 aydır yaşadıkları su sıkıntısı nedeni 75 haneli köyün 22 haneye düştüğünü kaydetti. Köyde genç nüfusun kalmadığını ifade eden Muhtar Uzal, "Bil hassa gençler özel hayatları olmadığı, banyo yapamadıkları için köyü terk ettiler. Bu nedenle köyde şuan sadece yaşlılar var. 3 aydır sularımız düzenli olarak akmıyor. Cazibe ile köyümüze getirdiğimiz suyun kuraklık nedeni ile kurudu. Biz cazibeli su kullandığımız için kuyudan su çeken pompayı kullanmıyorduk. Pompayı çalıştırmak istediğimizde elektriğinin kesik olduğunu fark ettik. Bize borcumuz olmadığı halde geriye dönük olarak borç çıkarıldı. Şimdi köydeki hane sayısı da düştüğü için 4 bin 800 TL'yi kimden tahsil edeceğiz. Köyde kimse kalmadı" diye konuştu.

"KADINLARLA ERKEKLER ARASINDAKİ SU NEDENİYLE HUZURSUZLUK BAŞLADI"

Köy halkından Mehmet Çalışkan, su yüzünden kadınlarla erkekler arasında problem yaşanmaya başlandığını ifade ederek, "Aileler arasında huzursuzluklar başladı, nerdeyse cinnet ve boşanma sıkıntıları yaşanacak. Erkekler işine mi gitsin su mu taşısın, köyde yaşlı kadınlar kaldı. Evlerimizde sular akmıyor hangi dönemde yaşıyoruz. Kadınlarla erkekler arasındaki su nedeniyle huzursuzluk başladı. Gece yaşantısı bitmek zorunda, su olmayınca insan yıkanamayınca ne yapsın, ilişki olabilir mi? Türkiye'de demokrasi varsa biz hizmet bekliyoruz" dedi

Sayfa Başı