TOKAT’A BÜYÜK YATIRIM | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

TOKAT’A BÜYÜK YATIRIM

Hazır giyim devi “Şık Makas” Tokat’a yatırım yapıyor.

2015-01-26
TOKAT’A BÜYÜK YATIRIM

Hazır giyim devi "Şık Makas" Tokat'a yatırım yapıyor.
Vali Cevdet Can; Tokat Organize Sanayi Bölgesinde yakın vadede hizmete girecek işletmelerinde yaklaşık bin kişiyi istihdam edecek olan hazır giyim sektörünün öncü firmalarından "Şık Makas Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş." yetkilileri Haluk Kolunsağ, Yusuf Oklay ve Özkan Karahan'ı makamında kabul etti.
Ziyarete, Bilim Sanayi ve Teknoloji İl Müdürü H. İbrahim Yüksel ile Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat da katıldı.
Türkiye hazır giyim sektörünün öncü firmalardan olan, üretiminin tamamını ihraç eden, bünyesinde yaklaşık 3000 kişi çalıştıran ve 130 milyon dolar ihracat yapan "Şık Makas Giyim Sanayi ve Ticaret" ailesi yakın vadede hizmete girecek iki adet işletmesiyle Tokat ekonomisine büyük katkı sağlayacak.
Kot pantolon dikimi üzerine faaliyet gösterecek olan CRS Denim Tokat Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. için ilimiz merkez Organize Sanayi Bölgesinde 30 bin metre kare alan tahsis edildi. İlk etapta 3500 metre kare olarak düşünülen kapalı alanın ilerleyen dönemlerde 12000 metre kareye ulaşması hedefleniyor.
Şu anda işçi yetiştirmek amacıyla kiralık bir alanda faaliyete başlayan firma, yıl sonuna kadar 700-800 işçi ile üretim yapmayı hedefliyor.
Umut Tekstil ismiyle 2 Şubat 2015 tarihinde açılacak olan diğer işletme ise 250 kişiyi istihdam edecek.
CRS Denim Giyim Sanayi ve Ticaret A.Ş. Müdürü Özkan Karahan'dan faaliyetleri hakkında bilgiler alan Vali Cevdet Can, Tokat'a yapılacak olan her türlü yatırımın destekçisi olacaklarını ifade ederek, yatırım için Tokat'ın tercih edilmesinden dolayı duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Firma yetkilileri ise yaptıkları açıklamada Tokat'ta kendilerine yatırım konusunda her türlü kolaylığın sağlandığını ifade ederek Tokat'a yatırım yapmaktan dolayı mutlu olduklarını dile getirdiler.

Sayfa Başı