ERBAA MİNİK YUNUS EMRE'YE AĞLADI | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

ERBAA MİNİK YUNUS EMRE'YE AĞLADI

HASTANENİN OLMAMASI EN BÜYÜK NEDEN

2015-01-27
ERBAA MİNİK YUNUS EMRE'YE AĞLADI

Ordu'nun Çatalpınar İlçesi'nde patlamış mısır yerken nefessiz kalıp yaşamını yitiren 11 aylık Yunus Emre Narlık'ın cenazesi, memleketi Tokat'ın Erbaa İlçesi'nde gözyaşlarıyla toprağa verildi.

İmam baba Mustafa Narlık, "Çocuğumun ölümünde Çatalpınar İlçesi'nde hastanenin olmaması en büyük nedenlerden biri. 7 kilometre aracımla götürdüm ambulans yolda aldı. O ambulansta çocuğumun kalbi atarken belki iyi bir doktor olsaydı o teşhisi kendisi yapabilirdi. Patlamış mısırın nefesini kesmesine çare bulabilirdi" dedi. Öte yandan Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu da "Ambulansın geç geldiği iddialarına ilişkin idari soruşturma başlatıldı, adli soruşturma zaten yürütülüyor. ' Mısır tanesi' diyorlar ama kesin ölüm nedeni otopsisonucunda belli olacak" dedi.

Olay geçen cumartesi akşamı Ordu'nun Çatalpınar İlçesi Keçili Mahallesi'nde meydana geldi. Düzmeşe Cami imamı olan 33 yaşındaki Mustafa Narlık, eşi 26 yaşındaki Selda Narlık ve 3 çocuğuyla birlikte evlerinde patlamış mısır yemeğe başladı. Ancak bir süre sonra en küçük çocukları olan 11 aylık Yunus Emre Narlık fenalaşıp yere yığıldı. Narlık çifti telefonla durumu 112'ye bildirerek yardım istedi. Mustafa Narlık, kucaklayıp özel aracına koyduğu Yunus Emre'yi özel aracıyla yola çıkarıp ambulansa yetiştirmeye çalıştı. Yaklaşık 7 kilometre araçta taşınan Yunus Emre Çatalpınar ilçe merkezine getirildi. İlçede hastanebulunmadığı için gelen ambulansa nakledilen Yunus Emre, Fatsa İlçesi'nde özel bir hastaneye kaldırıldı. Ancak hastaneye ulaştığında çocuğun öldüğü belirlendi. Nefes borusuna kaçan mısır tanesi nedeniyle yaşamını yitiren talihsiz bebeğin cenazesi, Trabzon Adli Tıp Kurumu'na otopsiye gönderildi. Cenaze otopsi işleminin ardından yakınları tarafından alınarak bu sabah Erbaa Devlet Hastanesi'ne getirildi.

'HASTANENİN OLMAMASI EN BÜYÜK NEDEN'

İmam Mustafa Narlık, evinin önünde taziyeleri kabul etti. Çok üzgün olduğu görülen Mustafa Narlık, evde ailece çay içip mısır yediklerini belirtip, şunları anlattı:

"Bir anda çocuk düşer gibi oldu. Lavaboya götürdük, boğazına bir şey kaçtığını düşünürken elimi boğazına attım bir şey yok, sırtına vuruyoruz, hiçbir şey yapamadık. Çocuk bir anda elimizde kaldı. Dışarıya çıkarak arabaya bindim, ambulansı aradım. Çatalpınar yoluna kadar zaten arabamla indim, ambulansla karşılaştık. Ambulansla aldılar, kalbi çalışıy ordu içeride. Orada biraz uğraştılar daha sonra özel hastaneye götürdüler. Orada bayağı uğraştılar ama bir şey yapamadılar. Bulunduğumuz ilçede hastanenin olmaması en büyük nedenlerden bir tanesi ve o ambulansta çocuğumun kalbi atarken belki iyi bir doktor olsaydı o teşhisi kendisi yapabilirdi. Patlamış mısırın nefesini kesmesine çare bulabilirdi. Bugün benim çocuğum öldü ama yarın başkasının bir çocuğuna olması bir acı olur. Yani stajyer olarak ambulansın içerisinde birileri gezeceğine iyi bir doktorun ambulansla beraber hazır halde hasta olan yerlere gitmesi daha da iyi olur."

ANNE GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Ardından cenaze Erbaa Belediyesi'ne ait araçla Alacabal Mahallesindeki evinin önüne getirildi. Yunus Emre Narlık'ın cenazesi evinin önüne konulurken, anne Selda Narlık oğlunun bir süre baktıktan sonra gözyaşlarına boğularak tabuta sarıldı. Anne Narlık'ın, "Yavrum benim, canım benim" diyerek ağlaması yürekleri dağladı. Öğle namazının ardından cenaze helallik alındıktan sonra evden alınarak 2 kilometre uzaklıkta bulunan köy mezarlığına götürüldü. Burada kılınan cenaze namazı sırasında baba Mustafa Narlık gözyaşı döktü. Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım ile çok sayıda kişinin katıldığı cenaze namazı sonrası talihsiz bebek Yunus Emre Narlık'ın cenazesi toprağa verildi.

Bu arada minik Yunus'un 2 Şubat 2014'te doğduğu, ailesinin 1'inci yaş gününü kutlamaya hazırlanırken acı olayla yıkıldığı belirtildi.

ORDU VALİSİ: ADLİ VE İDARİ SORUŞTURMA BAŞLATILDI

Öte yandan Yunus Emre Narlık'ın ölümüyle ilgili Ordu'da adli ve idari soruşturma başlatıldı.Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, "Ambulansın geç geldiği iddialarına ilişkin basında yer alan haber üzerine idari soruşturma başlatıldı, adli soruşturma zaten yürütülüyor" dedi.

Sağlık görevlilerinin ihmal ve kusuru olup olmadığının belirlenmesi için de bugün itibariyle İlSağlık Müdürlüğü'ne talimat vererek idari soruşturma başlatıldığını belirten Vali Balkanlıoğlu, şunları söyledi:

"Basında yayınlanmadan önce zaten adli olarak soruşturma vardı. İdari olarak da ihmali ve kusuru olanlar var mı yok mu bunlarda idari anlamda tahkikata konu edilmiştir. Tahkikat neticesinde ihmal ve kusuru olanlar hakkında yasal gereği elbette yapılacaktır. Hem adli hem idari yönden. Olayımızda ihmal iddiaları var. Bunların tamamı hem adli hem idari anlamda soruşturma konusu. Dolayısıyla neticeyi beklemek lazım.'Ambulans geç geldi,doktor yoktu, doktor geç baktı, bu nedenle öldü' gibi iddialar tahkikat yapılacak konulardır. 'Mısır tanesi' diyorlar ama kesin ölüm nedeni otopsi sonucunda belli olacak."

İHMAL VARSA GEREĞİ ADLİ VE İDARİ OLARAK YAPILACAKTIR

Ambulansın geç geldiğine ilişkin ailenin iddialarına da değinen Vali Balkanlıoğlu, telefon görüşmesi kayıtlarının bulunduğuna dikkat çekerek şöyle konuştu:

"155, 156, 112 gibi ihbar telefonları var bunların hepsi kayda alınır. Kim aramış, hangi saniyede telefon açılmış, kiminle muhatap olunmuş. Bu ilk ihbara muhatap olan personel ne yapmış, ilgililere bildirmiş mi? İlgililer bu ihbarı aldıktan sonra ne kadar sürede harekete geçmişler. Ne zaman varmışlar, bunların hepsi GPS ve elektronik ortamda kayıt altında. Bunların gizlenecek bir durumları da yok. Standartların dışında bir hareket varsa, yasa dışı ihmal varsa gereği hem adli hem idari olarak yapılacaktır bu konuda müsterih olalım. Hiç kimse ne idare edilir, ne de göz yumulur. Ölen bizim canımız Allah kederli ailesine sabırlar versin."

DOKTORLARIMIZ VAR

İlçede aile hekimi doktorların bulunduğunu, ambulans istasyonlarının birbirini desteklediğini de vurgulayan Vali Balkanlığoğlu, "Muhakkak doktor vardır ve aile hekimi bazında da olsa muhakkak doktorlarımız var. Ambulansın tek olduğu iddiası doğru değil, birbirini destekleyen mahiyette ambulans istasyonları var. Biri görevdeyse diğeri devreye girer, en yakın ambulans devreye girer. Bir şekilde ağ şekline örülmüş mesafeler açısından. Belli noktalara ambulans noktaları kurulmuş. Buralarda ihmali, kusuru olanlar varsa tabi gereği yapılacaktır" diye konuştu.

112 KAYITLARINA GÖRE İHBAR ESNASINDA ÇOCUK ÖLMÜŞ

Ordu Valiliği'nin talimatı üzerine İl Sağlık Müdürlüğü'de idari inceleme başlattı. Ön incelemede kayıtlarda 112'ye ihbarın olay gecesi saat 20.48'te isimsiz bir vatandaş tarafından 'Çocuk boğularak elimizde vefat etti' diyerek yapıldığı ve ambulans talep edildiği yer aldı. Çatalpınar ilçe merkezinde cenaze evinde bayılan hastaya müdahale için giden ambulans saat 20.50'de Yunus Emre Narlık'a yönlendirildi. Saat 20.56'da cenaze evinde baygınlık geçiren hastaya müdahaleyi yarıda kesen ekipler saat 20.58'de çocuk vaka ile buluştu. Ayrıca ekiplerin buluşmasında çocukta nabız olmadığı, yeniden hayata döndürülmesi için ambulans içinde müdahale edildiği, hiçbir şekilde kalp atımı oluşmadığı, bu esnada hasta yakınları tepki gösterince hasta eks olduğu halde saat 21.08'de ambulansla hastaneye götürülmek üzere olay yerinden ayrıldığı, saat 21.28'de Fatsa İlçesi'nde özel bir hastaneye götürüldüğü, vakanın hastaneye ölü olarak giriş yaptığı yer aldı. CumhuriyetSavcılığı'nın ise olayla ilgili soruşturması sürüyor.

Sayfa Başı