Takımın Yarısı Akraba | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Takımın Yarısı Akraba

Takımın Yarısından Fazlası Akraba

2015-02-05
Takımın Yarısı Akraba

Türkiye Kadınlar 3'üncü liginde mücadele eden Tokat TOKİ İlköğretim Okulu Gençlik ve Spor Kulübü'nün 15 futbolcusunun 10'u aynı köyde yaşayan kardeş ve akrabalardan oluşuyor.

Kadınlar 3'üncü lig 5'inci grupta mücadele eden TOKİ İlköğretim Okulu Gençlik ve Spor kulübü, toplamda 3 ayrı köyde yaşayan öğrencilerden oluşuyor. Takımın teknik direktörü ve aynı zamanda TOKİ Ortaokulu beden eğimi öğretmeni olan Sedat Çelik, taşımalı eğitim ile kent merkezinde bulunan okula gelen öğrencilerden oluşturduğu takımda, bazı sporcuların futbolu bırakması nedeniyle 15 sporcu yer alıyor. Takımda merkeze bağlı Bula köyünden kardeş ve akraba 10 sporcu bulunuyor.

"BAYAN FUTBOL OYNAR MI ?"

Teknik direktör Sedat Çelik, görev yaptığı okula taşımalı sistem ile köylerden öğrenci geldiğini söyleyerek, şöyle konuştu:

"Bu köylerin içerisinde Bula köyünden gelen çocukları spora yönlendirdim. Bula köyünden yaklaşık 10 kişi var, takımın ağırlığını onlar oluşturuyor. 3 tanesi bir evden geliyor kardeş, 2 tanesi bir evden geliyor kardeş, diğerleri hala, dayı çocukları. Zaten çoğunun soy ismi Yılmaz. Hepsi birbirlerinin akrabası. Takımımda toplam 15 sporcum var, bunların 10'u Bula köyünden, birbirleri ile akraba. Şimdi ben bayan futbol takımının kurmanın zorluğunu bildiğim için bunları planlayarak yaptım. İçlerinden bir tanesi alsam diğerlerini almasaydım belki babaları göndermeyebilirdi. İleriyi düşünerek herkesi çağırdım. Ama baktım ki çok yetenekli çocuklar var aralarında. Bu arada futbolu bırakanlar da çok oldu. 'Günahtır, bayan futbol oynar mı' mantaliesi sürdüğü için zor ikna ediyoruz. Bu çocukların babaları, dedeleri devreye giriyor sıkıntı yaşıyoruz. Buna rağmen çocuklar gayet başarılı. Bu sene 3'üncü ligde başarılı şekilde mücadele ediyoruz."

Bula köyünden gelen takım kaptanı Büşra Yılmaz, 5 yıldır futbol oynadığını söyleyerek, " Futbol oynadığım için çok mutluyum. Kendimi ifade ettiğim tek şey futbol aslında. Zaten takımımız çoğu köyümüzden oluşuyor. Hem de akrabayız zaten, kardeş takımıyız. Mesela kardeşim, amca çocukları, yeğenler ve kuzenlerden oluşan bir takım. Köyde herkes bize destekçi. Maçlarımıza geliyorlar" dedi. Aynı köyden gelen Nisanur Yılmaz ise, "İlk 11'i biz oluşturuyoruz neredeyse. Takımda amcamın çocukları Rümeysa, Şennur, Nagihan ile birlikte oynuyoruz, diğerleri ile de akrabayız zaten" diye konuştu. Takımda Bula köyünden, Büşra ve Esra Yılmaz kardeşler, Rümeysa, Şennur ve Nagihan Yılmaz kardeşler, Semanur ve Edanur kardeşler ile Nisa Yılmaz, Aksanur Küçük ve Büşra Gündoğdu yer alıyor. Bu arada 18 puanı bulunan TOKİ İlköğretim Okulu Gençlik ve Spor kulübü hafta sonu kendi sahasında lig lideri 21 puanlı Giresun Sanayispor'u konuk edecek.

Sayfa Başı