MÜDÜRLERİN DAVASINDA YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI ÇIKTI | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

MÜDÜRLERİN DAVASINDA YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI ÇIKTI

Türk Eğitim-Sen Tokat Şubesinden Açıklama

2015-02-11
MÜDÜRLERİN DAVASINDA YÜRÜTMEYİ DURDURMA KARARI ÇIKTI

Türk Eğitim-Sen Tokat Şube Başkanı Hakan Akkaya, Tokat İdare Mahkemesi'ne açtıkları okul müdürü atamalarına iptal davasında yürütmeyi durdurma kararı alındığını söyledi.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen sözlü mülakatta Tokat'ta 75'in altında puan aldıkları gerekçesiyle görevlerine son verilen 23 okul müdürünün Tokat İdaresi Mahkemesi'ne kişisel olarak açtığı dava sonucunda mahkeme, yürütmeyi durdurma kararı verdi. Konuyla ilgili sendika binasında basın açıklaması yapan Başkan Akkaya, 23 okul müdürünün 75 puan altında kaldıkları gerekçesiyle görevlerine son verildiğinin altını çizerek, "Görevden alınan okul müdürlerimize kişisel davalar açtırdık. Bu davalarda ise öncelikle yürütmeyi durdurma talebinde bulunduk. Geçtiğimiz hafta sonuçlar gelmeye başladı. Bunun neticesinde şuan için elimize ulaşan 23 tane yürütmeyi durdurma kararı çıktı" dedi.

Akkaya, mahkemenin belgesiz puanlama yapılamayacağını ve puanlamanın da rakamlar ile ifade edilmesi gerektiğine dair yürütmeyi durdurma kararı verdiğini ifade ederek, "Mahkeme kararı uygulanırken yeniden yapılan değerlendirmelerde tam puan veya sıfır puan verilerek yapılan değerlendirme işleminin nesnel, somut ölçme ve değerlendirme kriterlerine dayanıp dayanmayacağıdır. Yani yıllardır müdür olarak görev yapan ve bu değerlendirmelerle müdürlükleri elinden alınan insanların idareden neden puan alamadıkları belgelerle açıklanacak mı yoksa yine biz yaptık oldu mu diyecekler? Mahkemenin haksız bulduğu bu değerlendirme ve puanlandırma işlemi sil baştan yapılırken yukarıda ismi verilen müdürlerden kaçının görev süresi uzatılacak bunu birlikte göreceğiz" diye konuştu.

Sayfa Başı