Hacıpazar Köyü Derneği Ekin Tv'de | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Hacıpazar Köyü Derneği Ekin Tv'de

Murat İnce Hacıpazarlıları Konuk Etti

2015-02-16
Hacıpazar Köyü Derneği Ekin Tv'de

Tokat Erbaa Hacıpazar Köyü Güzelleştirme ve Dayanışma Derneği Üyeleri 15 Şubat 2015 günü Duygu adamı Murat İNCE'nin hazırlayıp sunduğu Türkülerin Sultanı Seyhan GÜLER'in güzel sesi ve yorumuyla, yine Erbaa Keçeci köylü Bağlamacı Yönetmen Haydar ÇAM'ın eşlik ettiği GÜNÜL KÖPRÜSÜ Programının konuğu Hacıpazar Köyü Dernek Başkanı Adnan AK ve Hacıpazar Köylüler oldu.

Başkan Adnan AK Federasyon Başkanları, Dernek Başkanları, Milletvekili Aday Adaylarını, Stüdyo da bulunan Dernek üyelerini, Misafirleri ve Ekran başındaki izleyicileri selamladıktan sonra Murat incenin Derneğin ve köyün adı ile ilgili sorularını cevabladı.
Hacıpazar köyü ismi Haçlılar zamanında köyümüzde çok güzel meşhur haç yapan ustaların olduğu ve yaptıkları haçları satmak üzere köyde pazar kurulduğu ve köyün adının Haç Pazar olarak bilinen adının buradan geldiği söylenmektedir. Cumhuriyet döneminde köy isimleri değişirken köyün isminin HACIPAZAR olarak değiştirildiği bilinmektedir.
Derneğin adının güzelleştirme olması köyümüzün insanları çok güzel ancak, güzel olmayan Mezarlığımız vardı, Göç nedeniyle boş kalan bakımsız evler vardı. O yüzden hem mezarlık düzenlemesi ağaçlandırma yapalım, hem de köyde bakımsız evleri bir renk cümbüşü uyumu içinde renga renk boyayalım diye düşündük. Allah'a binlerce Şükürler olsun 50 dönüm olan Mezarlığımızın düzenlemesini yaparak içine 1500 adet Sedir çamı diktik. Şuanda diktiğimiz çamların içinde 5-6 metre çamlar mevcut. Bu arada köyümüzdeki iki okul, Cami ve sağlık ocağı bahçelerini de aynı şekilde ağaçlandırdık. Bu ağaçlara bakmak üzere dernek imkânlarımızla iki yıl Bahçıvan çalıştırdık. Köylülerimizin talebi üzere köyümüze morg yaptık dedi. Boyasız binaları boyama işini gerçekleştiremedik sebebi ise siz ne kadar verirseniz verin karşınızdakiler kapasitesi kadarını alıyor. Onlarda böyle bir istek gelmeyince maalesef bu faaliyeti gerçekleştiremedik. Bu bir fikir projedir ümit ediyorum daha sonraki yıllar yönetime gelen arkadaşlarımız değerlendirecektir dedi.
Köyde yaptığımız bu hizmetleri kurbanlar keserek, Üyelerimize, Erbaa ve çevre köylerden davet ettiğimiz misafirlerimize yemek ikramı yapıp vefat eden yakınlarımız için Mezarlıkta Hatim merasimi yaparak hizmetlerimizin hem yaşayanların hem de vefat edenlerin mutlu olacağı şekilde taçlandırdık.
Köyümüzün İlköğretim Okulu, Kuran kursu öğrencilerine kitap, dergi vs gibi isteklerini karşıladık. Camimizin eksiklerine imkânlar ölçüsünde katkıda bulunduk.
Derneğimizin ikinci en önemli hedefi İstanbul da Üyelerin her türlü ihtiyaçlarını karşılayacağı bir yer satın almaktı. 2012 yılında göreve geldiğimizde kasamızda 15.000 TL paramız vardı. Genel Kuruldan 100.000 TL ye kadar borçlanma yetkisi aldık. Üyelere dökümler yaptık tahsilata başladık "para toplama dünyanın en zor işi" gece gündüz çalıştık ev toplantıları yaptık kahvaltılar, yemek organizasyonları yaptık bir yıl sonra yaklaşık 40.000 TL miz olmuştu bu parayla bir yer alma imkanı yoktu. Tekrar üyelerimizle bir durum değerlendirme istişare kahvaltı tertip ettik yaklaşık 30 kişi vardı, çok karamsar tablolar çiziyorlardı "negatif" düşünen bizi yolumuzdan döndürmeye çalışan üyelerimize çok fırsat vermedik ve sınırlı sayıda üyenin olduğu kahvaltıda derneğe borç para sözü verildi hemen tahsilatları yaptık artık paramız 70.000 TL olmuştu artık yer almak daha kolay hale geldi. Zaten üzerinde pazarlık halinde çalıştığımız bir yer vardı 15.000. TL de bankadan çekerek 175,20 metre kare Dernek merkezimizin alım satım vergiler dahil 82.600 TL civarında bir paraya31.05.2013 tarihinde alım gerçekleşti. Tadilat tefrişat için paramız yoktu, parasız iş yapmanın zorluklarını iliğimize kadar yaşadık. Olsun hayat imtihan dünyası paramız yoktu ama çok güzel dostlarımız vardı. Herkes derneğimizin bir eksiğini tamamladı. İnşaatında belediyeden, eş dost üyelerimizden destek alarak tamamladık 07.07.2013 tarihinde coşkulu bir kalabalıkla açılışımızı gerçekleştirdik.
Murat İNCE'nin baskanım bu kadar kısa süre içinde bu işi nasıl başardınız kaç üyeniz var sorusuna başkan Adnan Ak,.. Murat bey ben buradan bütün STK başkanlarımız başta olmak üzere izleyenlere seslemek istiyorum. Bu işin en can alıcı noktası "GÜVEN" ve "ŞEFFAFLIK" güven olmadan, şeffaf olunmadan hiçbir şey olmaz. Eğer ben size güvenmeseydim bu programa gelmezdim. Üyelerde bizi güvenmese bir kuruş para vermezdi buraya da gelmezdi. Burada karşılıklı güven var ben bize güvenen insanlarımızın güvenini sarsmamak için elimden gelen gayreti fedakârlığı gösteriyorum. Şeffaflık dedik ne demek şeffaflık. Biz şeffaflık adına derneği kurduğumuz günden bu güne kadar makbuzla tahsil edilen aidat ve bağışlar ile Kredi kartıyla Bankaya yatan aidat ve bağışların tamamı www.hacipazarkoyu.com web adresli dernek sitemizde mevcuttur. Herkes istediği zaman istediği yerden dernek sitemize ulaşıp bütün bilgilerini görebilir şeffaflık budur ve güven ancak böyle açık olunca oluşur. Bu şekilde davranırsanız insanlar size güven duyar. Güvenilir olmak sonsuz zenginlik demektir. Allah bize inanan güvenen destek olan, olmayan üyelerimizin hepsinden razı olsun ben onlar sayesinde buradayım benim yaptığım hiçbir şey yok ben gücümü onlardan alıyorum bu güç onların gücü dedi.
Herkese tekrar bir güven geldi derneğin adını anmayanlar derneğe gelmeye başladı, artık faaliyet yapmak çok daha kolay istediğimiz zaman istediğimiz faaliyeti yapma imkânımız var. Köylülerimiz içinde geçerli. Kına, Nişan, Mevlit, Sünnet İftar, Yemek ve Kahvaltı vs ihtiyaçlar çok rahatlıkla karşılanıyor. Bu güne kadar üyelerimizden de komşularımızdan da SMS ler dâhil bir kuruş ücret talep etmedik. Cenaze olduğunda bir Hastamıza kan lazım olduğunda onlarca kişi hastanelere gidiyor ve Hastanede bizi aşiret sanıyorlar Düğünler artık bir başka coşkulu oluyor bu sizler için bir değer ifade etmiyormu dedi.
İstanbul da Dernek faaliyeti olarak kurulduğumuz günden bu güne kadar son derece nezih yerlerde üyelerimize konferanslar Ramazan sohbetleri ve İftarlar yapıldı. Kahvaltı ve Piknik Organizasyonları yapıldı. Gençlerimize yönelik Spor organizasyonları yapıldı. Öğrencilerimize ve ailelerimize yönelik uzman eğitimcilerden seminerler alındı. Eğitim Seminerine katılan Öğrencilerimiz kişisel gelişim Dergileri, Kitap ve çeşitli hediyelerle ödüllendirildi. Sağlık alanında Dernek üyelerimize ve komşularımıza Erbaa Kültür ve Dayanışma Derneği Başkanı Prof. Dr. Ceyhun ORAL ve Doktor arkadaşlarından getirerek nasıl sağlığımızı koruruz, hasta olmadan nasıl yaşlanırız vs konularda eğitimler yapıldı. Üyelerimiz göz muayenesinden geçirildi. Özel Hastane ile yaptığımız antlaşma gereğince SGK lı hastalardan özel hastane fark ücreti almadan, diğer Hastalara %25 indirimle muayenelerinin yapılması sağlandı. Askere giden gençlerimiz için Asken şenlikleri Mevlitler tertip edildi. Üyelerimizle birlikte Çanakkale Şehitlik Ziyareti yapılmıştır.
2014 yılında yaptığımız ve bizim için çok özel bir öneme sahip kan ve Organ bağış kampanyası oldu.
Ülkemizde 28.000 hasta Organ bağışı bekliyor. Bunların 21.766 Böbrek hastası, 3.379 kişisi Kornea hastası, 2.127 hasta Karaciğer hastası bunların dışında binlerce hasta nakil bekliyor. Ülkemizin yıllık Kan İhtiyacı 2013 rakamlarına göre 2.350.000 ünite kan ihtiyacı var. Buna mukabil 1.640.000 kan toplanabiliyor. Yıllık 709.119 ünite kan açığımız var. 2014 yılının ilk 6 ayında 1.000.000 ünite kan bağışı yapılmış hedeflenen kan 1.688.000 ünite kan bağışı toplamak. ORGAN BEKLEYEN BU KADAR HASTA VARKEN, ÜLKEMİZİN BU KADAR KAN AÇIĞI VARKEN BUNA SESSİZ KALAMAZDIK. BİZ NE YAPABİLİRİZ DEMEYE BAŞLADIK. Toplumda nasıl farkındalık oluşturabiliriz diye düşündük ve bu maksatla 2014 yılı içinde KAN VE ORGAN BAĞIŞ KAMPANYASI DÜZENLEDİK. Medyada ve yöresel STK larımız arasında çok olumlu yankı buldu ve Tokat derneklerinden 5-6- dernek bu kampanya yı yaptı, bizimde başlangıçta amaçladığımız toplumda farkındalık oluşturma arzusu gerçekleşmiş oldu dedi.

2015 YILI FAALİYETLERİMİZ
2015 yılı faaliyetlerimize dernek ziyaretleri yaparak başladık. Bölgesel Ev toplantıları düzenledik. Kahvaltı organizasyonu yaptık. Yine önümüzdeki hafta 22 Şubat 2015 tarihinde daha önce vefat eden Köylülerimizden Seher BÜKÜLMEZ, Hatun KOYUNCU ve Pempe RECBER adına Taziye ve Hatim Merasimi düzenlenecektir Tüm Köylülerimiz ve izleyiciler davetlidir dedi. 28 Şubat 2015 te yine Mezarlığa diktiğimiz ağaçlardan kuruyanlar oldu küçük çaplı bir yangın geçirdi yananlar oldu o eksikleri tamamlamak üzere ağaç dikme kampanyası düzenledik 27 kişilik aracımız hazır, gitmek isteyen köylülerimizi ücretsiz olarak götürüp bir gece köyde kalıp getireceğiz. Köy Muhtarı ve Köy büyüklerine seslenerek kaç tane ağaca ihtiyacımız var ise tespit ettirip, ağaç çukurlarını da açtırırsanız, gelince yarım günümüz var ağaçları dikip döneceğiz. Köyümüze gelen İmamlar Okul Müdürleri ve köy Muhtarlarımız hepsi çok çalışkan insanlar ben köylerimin büyüklerin ellerinde küçüklerin gözlerinden öpüyorum diyerek selamladı ve Benimde bir ağacım olsun diyenler ayrıca ağaç için bağış katkısı yapabilir. Yine 2015 yılı Mayıs ayı içerisinde ilk defa bir Gençlik Şöleni yapmayı planlıyoruz ve bu şölene bütün tokatlıları davet ediyoruz. Bu yıl Haziran ayı içinde Piknik Organizasyonu yapmayı planlıyoruz. Bu yıl ilk defa Senelik izinlerimizi toplu olarak köyde geçirelim ve orada bir etkinlik yapalım bunun adı Hasatla ilgili olabilir veya yayla şenliği gibi olabilir. Bu sadece ham bir fikirdir. Eğer üyelerimiz destek verirse böyle bir düşüncemiz var bunu gerçekleştirmek istiyoruz.
Bundan sonra dernek olarak en önemli hedefimiz 4 yıllık Üniversite kazanan kesin kayıt yaptıran bütün öğrencilerimiz için imkânlarımız ölçüsünde burs katkısı sağlamayı düşünüyoruz. Biliyoruz ki insana yapılan yatırım en önemli yatırımdır ve bu insanlar bizlerin geleceğidir bu güzellikleri yaşatacak olanlardır.
Bizim derneği kurduğumuz günden bu güne yapmaya çalıştığımız çalışma önce "fikir proje hedef" ortaya konur, sonra o hedefe ulaşmak ortaya konan projeyi gerçekleştirmek için gerekli çalışmayı yapmaktır. Eğer ben bundan sonra bu görevi sürdüreceksem mutlaka bir hedefimiz olmalı. Hedefi olmayan bir başkan olmam dedi ve zaten 2015 yılı için hedeflerimizi ortaya koyduk biz bu hedefe ulaşacak bilgi ve güce sahibiz dedi.
GÜCÜNÜ ÜYESİNDEN ALAN BU DERNEĞİN ÜYELERİNİN DIŞINDA MADDİ KATKI YAPAN FAHRİ ÜYE "HACIPAZAR DOSTLARI" VAR HEPSİNE AYRI, AYRI TEŞEKKÜR EDERİM. AYRCA BİZE DESTEK OLAN KARTAL, MALTEPE, ATAŞEHİR, KADIKÖY, ŞİŞLİ, KAĞITHANE VE BAHÇELİEVLER BELEDİYE BAŞKANLARINA TEŞEKKÜR ERİM DEDİ.
Burada bizi stüdyo da yalnız bırakmayan Federasyon ve Dernek başkanlarımıza, Milletvekili Aday adaylarımıza, Üyelerimize, Misafirlerimize Ekranları başında bizi seyreden sevgili izleyicilerimize çok teşekkür ederim "aynasi iştir kişinin lafa bakılmaz" diyerek herkese teşekkür edip iyi geceler diyerek tamamladı.

Sayfa Başı