Tokat'ta 328 Köy Yolu Ulaşıma Açıldı | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Tokat'ta 328 Köy Yolu Ulaşıma Açıldı

Tokat'ta 328 Köy...

2015-02-22
Tokat'ta 328 Köy Yolu Ulaşıma Açıldı


Tokat'ta kar yağışı sonucu ulaşıma kapanan 448 köy yolundan 328'i ulaşıma açıldı.

Tokat'ta yaklaşık 4 gündür aralıklarla devam eden yoğun kar yağışı nedeni ile 448 köy ile ulaşım sağlanamıyordu. İl Özel İdaresi ekiplerinin geceli gündüzlü çalışmaları sonucunda 328 köy yolu tekrar ulaşıma açıldı. Tokat merkeze bağlı Tekneli ve Killik köyü yolunda greyder ve kepçe ile ekiplerin karla mücadele çalışmalarını İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe yerinde inceledi. Kar kalınlığının sürgün nedeni ile yer yer 1 metreyi bulduğu yolda ekipler çalışma yaptı. Türkiye genelinde birçok ilde olduğu gibi kar yağışının Tokat'ta da hayatı olumsuz yönde etkilediğini ifade eden Gökçe, "Kar yağışının yoğun olduğu günlerde 448 köy yolu kapalı iken 4 gündür ekiplerimizin üstün gayreti gece gündüz demeden arazideki çalışmaları sonucu 120 köye kadar kapalı yol kaldı. Ekiplerimiz ara vermeden gece uykusunu terk ederek fedakarca çalışan arkadaşlarımızla kapalı köy yolu bırakmamaya ant içtik. Araç ve ekiplerimizle yollardayız" dedi.

Köy yollarını açtırmak için asılsız ihbarda bulunanlara uyarıda bulunan Gökçe, "Asılsız ihbarlar ekiplerimizi zor durumda bırakıyor. Halkımızın bu konuda duyarlı olmasını bekliyoruz. Aksi takdirde yaptığımız çalışmalarda intikaya uğratıyorlar" diye konuştu.

Ulaşımda aksamalara yol açsa da kar yağışının kuraklığı önleyerek baraj ve göletlerin dolduracağını belirten Gökçe, kar yağışının getirdiği bereketler Tokat'ın yaz aylarında susuz kalmayacağını sözlerine ekledi.

Sayfa Başı