Tokat'ta Hedef Kalkınma Odaklı Turizm | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Tokat'ta Hedef Kalkınma Odaklı Turizm

Hedef Turizm...

2015-02-25
Tokat'ta Hedef Kalkınma Odaklı Turizm

Tokat Belediye Başkanı Eroğlu, kalkınma odaklı bir turizm hedeflediklerini ifade ederek, "Turizm muhakkak yapılmalı ama turizm yapılırken bir karşılığının da olması lazım" dedi.

Tokat Valiliği İl Turizm Koordinasyon Kurulu toplantısı 26 Haziran Atatürk Kültür Sarayı Şehit Bozpınar Salonu'nda geniş bir katılımla yapıldı. İl Kültür ve Turizm Müdürü Abdurrahman Akyüz'ün Tokat'ın turizm açısından sahip olduğu varlıkların ve 2014 yılında turizm için yapılan çalışmalarla ilgili sunumunun ardından Tokat'ta Kalkınma Odaklı Sürdürülebilir Turizm ve Kimlikli Kent ve Kültürel Değerlerimiz adı altında iki farklı temada ve iki ayrı oturumda yapıldı.

Toplantıda konuşma yapan Tokat Valisi Cevdet Can, Tokat'ın özgün değerlere sahip olması nedeniyle potansiyeli olan bir kent olduğunu ifade ederek, "Bu potansiyeliniz zaten sizi hareketlendirir, uçurur. Bir de geliştirilebilir potansiyelimiz. İşte onu birlikte istişare edeceğiz Tokat için" şeklinde konuştu.

Vali Can, iyi bir döneme girildiğini, herkesin bir şeyleri başarmak için gayret gösterdiğini söyleyerek bu uğurda duyulan tüm heyecanları, kendi heyecanı görerek çalışmalarını yürüttüklerini söyledi.

Tokat Belediye Başkanı Eroğlu, 2015 yılının turizm için bir hazırlık ve sıçrama yılı olması ve devamında 3 yıllık bir periyotla da Tokat'ın tanıtımını ve turizmini ön plana çıkarma çabasında olduklarını kaydetti. Kalkınma odaklı bir turizm hedeflediklerini ifade eden Başkan Eroğlu, "Turizm muhakkak yapılmalı ama turizm yapılırken bir karşılığının da olması lazım. Eğer bir karşılığı olmazsa, bir getirisi olmazsa, bir girdisi olmazsa; tanıtım yapmanın da turizm yapmanın da herhalde çok bir manası yok. Şehrimizi gezmeye gelen insanlar, esnafımıza halkımıza maddi anlamda bir katkı sağlayabilecekse o zaman bu turizm sürdürülebilir olur. Bunu sağlayamadığınız takdirde turizm bir noktadan sonra durmaya ve gerilemeye başlıyor" ifadelerini kullandı.

İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer, 2015'in Meclis Kararıyla Turizm Yılı ilan edildiğini söyledi. Bununla ilgili istişarelerin yapılmasıyla birlikte birçok belediyenin kendi meclislerinde de İl Genel Meclisi'nin almış olduğu kararı aldığını ifade eden Dizer, Tokat genelinde ortak bir hareketin başladığını kaydetti.

"BAŞARI TEMENNİSİNDEN ÖTE DESTEK NE YAZIK Kİ GELMEDİ"

Tokat Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Arat, başarıya ulaşmış illerin ortak aklı hakim kılmak suretiyle bu başarıları elde ettiklerini kaydetti. Tokat Ticaret ve Sanayi Odası'nın 2009 - 2013 ve 2014 - 2017 stratejik planlamalarında turizmi hep en üst sıralarda tuttuklarını ve bu doğrultuda birçok çalıştay gerçekleştirildiğini hatırlatan Başkan Arat, "Bu çalıştaylar sonrasında ortaya yaklaşık 100 sayfalık çıktısı olan bir rapor düzenledik. Fakat bu raporlama sonrasında bize uygulama sürecinde sadece başarı temennisinden öte destek ne yazık ki gelmedi. Maalesef biz bunları yaşıyoruz. Bunu söylemek istiyorum, çünkü Tokat TSO olarak turizme en çok önem veren kurumların başında yer alıyoruz. Bizim öncelikle tüm ilçelerimizle birlikte gerekirse dışarıdan da destek alabileceğimiz bir yapıyı oluşturmamız ve bu yapıyı çalıştırmamız gerekiyor. Yani başarıya ulaşmamız için ortak aklı hakim kılmamız gerekiyor" şeklinde konuştu.

Tokat Turizm Tanıtma Derneği (TUDER) Başkanı Kadir Özbilgin ise turizmin canlanması amacıyla yapılan çalışmaların doğru yönlendirildiğinde başarıya ulaşabileceğini, bunun da birlikte hareket ederek, doğru projelerle mümkün olabileceğini dile getirdi.

Sayfa Başı