Çiftçiye 2 bin 295 koyun ve kuzu dağıtıldı | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Çiftçiye 2 bin 295 koyun ve kuzu dağıtıldı

Erbaa Koyunculuğu Geliştirme Projesi

2015-03-30
Çiftçiye 2 bin 295 koyun ve kuzu dağıtıldı

Erbaa'da Kaymakamlık tarafından başlatılan "Erbaa Koyunculuğu Geliştirme Projesi" kapsamında 45 çiftçiye 2 bin 295 koyun ve kuzu dağıtıldı.
Erbaa Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından finanse edilen, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü'nce koordinasyonu sağlanan proje kapsamında 45 çiftçiye 25 koyun, 25 kuzu ve 1 koç olmak üzere toplam 2 bin 295 küçükbaş hayvan dağıtıldı.İlçeye bağlı Karayaka Beldesi Tarım Kredi Kooperatifi bahçesinde düzenlenen dağıtım törenine Vali Cevdet Can'ın yanı sıra Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Hüseyin Serin, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü M. Ali Yavaş, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Gökbulut, kurum müdürleri ve çiftçiler katıldı.
Vali Cevdet Can burada yaptığı konuşmada, projenin 820 bin liralık bir proje olduğunu belirterek şunları söyledi: "Burada 45 insanı siz iş sahibi yapıyorsunuz. Bir ek gelir kapısı açıyorsunuz. Aslında şu anda burada 45 kişilik bir fabrika kurulmuş demektir" dedi.
Projeden yararlanan çiftçilere bol ve bereketli bir gelecek dileyen Vali Can;" Kuzularınız bir değil iki olsun, üçüz olsun" temennisinde bulundu.
Memleketimizin böyle projelere ihtiyacı olduğunu söyleyen Vali Can konuşmasını; "Bir söz vardır der ki 'sosyal devlet hiçbir vatandaşın geçim derdi düşünmediği devlettir. Çünkü geçim derdi düşünen vatandaş düşünemez, düşünmeyen insanlar üretemez, üretmeyen insanlar kalkınamaz' der" sözleriyle sonlandırdı.
Vali Cevdet Can tarafından 25 koyun, 25 kuzu ve 1 koç olmak üzere toplam 51 küçükbaş hayvan sahiplerine teslim edildi.
Proje kapsamında koyun ve kuzularını alan çiftçiler, emeği geçenlere teşekkür ederek, tarlalarının, arazilerinin olmadığını, sadece bu 25 koyun ile ailelerinin geçimlerini sağlayacaklarını söylediler.
Törenin ardından Belde halkıyla sohbet eden ve ahalinin istek ve sorunlarını dinleyen Vali Can, son olarak Karayaka Belediyesi'ni ziyaret etti.

Sayfa Başı