Vali Can'ın Muhtarlar Programı Devam Ediyor | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Vali Can'ın Muhtarlar Programı Devam Ediyor

617 KÖYÜ 26 BELEDİYEDEN AYRI DÜŞÜNMÜYORUZ

2015-04-10
Vali Can'ın Muhtarlar Programı Devam Ediyor

617 KÖYÜ 26 BELEDİYEDEN AYRI DÜŞÜNMÜYORUZ
Başçiftlik'te muhtarlarla bir araya gelen Vali Cevdet Can: "617 köyümüzü 26 belediyemizden ayrı düşünmüyoruz" dedi.
Vali Cevdet Can, Başçiftlik ilçesinde köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Başçiftlik Ortaokulu toplantı salonunda yapılan toplantıya; Başçiftlik Kaymakamı Fatih Arıkoğlu, Başçiftlik Belediye Başkanı Murat Tunçel, İl Özel İdaresi Genel Sekreter Yardımcısı Saffet Güngör ve muhtarlar katıldı.
Toplantıda ilk olarak ‪Başçiftlik‬ Süt Üreticiler Birliği Başkanı Mahmut Şahin söz aldı. Şahin konuşmasında Vali Cevdet Can'ın destekleriyle ilçelerine 3 adet süt soğutma tankı verildiğini söyleyerek süt soğutma tanklarının Başçiftlik'teki hayvancılığın gelişmesi için çok önemli olduğunu ifade etti.
Ardından söz alan Başçiftlik Kaymakamı Fatih Arıkoğlu, ilçedeki tamamlanan yatırımlar ve devam eden projeleri anlatan bir brifing verdi.
9 mahalle ve 6 köy muhtarının katıldığı toplantıda konuşan Vali Cevdet Can, artık belediye-köy ayrımının ortadan kalkacağını, Tokat'ın 617 köy ve 26 belediye olarak bir bütün olduğunu söyledi.
İçişleri Bakanlığı bünyesinde ‘Muhtarlar Daire Başkanlığı' kurulduğunu, bu sayede muhtarların yazışmalarını sistem üzerinden yapabileceklerini kaydeden Vali Cevdet Can, şehirlerde bu sistemin altyapısının hazırlandığını belirtti.
Muhtarlara Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın selamlarını getirdiğini söyleyen Vali Can, muhtarların devletin en uç noktadaki temsilcileri olduklarını, muhtarlarla diyalog kurmadan hiçbir iş yapmak istemediklerini söyledi.
Şehirlerde yaşamı kolaylaştıran ne varsa, önümüzdeki 4 yıl içinde köylerde de aynı imkanların olacağını belirten Vali Can: "Bu sene kilit parke olayını büyük oranda bitireceğiz. Her köyde çocuk parkı olacak. Köylerimizin çöpleri toplanacak. Köy yollarımızın standardını yükselteceğiz. Köylerimizin içme ve sulama suyu sorunu kalmayacak" dedi.
Önümüzdeki dönemde illerin statüsünün değişeceğini ifade eden Vali Can: "Biz 617 köyümüz var demiyoruz, 617 mahallemiz var diyoruz. Köylerimizi, beldelerimizi şehir merkezimizden ayrı düşünmüyoruz" dedi.
Dünyada artık suyu ve toprağı olan ülkelerin kalkınacağını söyleyen Vali Can, Tokat'ta ‘Yapısal Dönüşüm' kapsamında oluşturulan ‘Kurumsal Yönetim Birliği'nden de bahsetti. Tarım grubundan ve alt dalı olan hayvancılık grubundan da bahseden Vali Can, bu toprakların Türkiye'yi besleyecek kapasiteye sahip olduğunu söyledi.
Hayvancılığın gelişmesi için her türlü desteği verdiklerini ve vermeye devam edeceklerini ifade eden Vali Can, tarımsal sulama altyapısı oluşturularak tarımsal verimi artırmanın yollarının da arandığını belirtti.
Konuşmasının ardından muhtarların istek ve şikayetlerini dinleyen Vali Can, muhtarların sorunlarının en kısa sürede çözüleceğini söyledi.
Vali Cevdet Can, toplantının ardından muhtarlarla yemekte bir araya geldi.
10 Nisan 2015

Sayfa Başı