PEYGAMBER SEVDALILARI AVLUNLAR’DA BİR ARAYA GELDİ | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

PEYGAMBER SEVDALILARI AVLUNLAR’DA BİR ARAYA GELDİ

Avlunlar’da düzenlenen Kutlu Doğum Programı...

2015-04-22
PEYGAMBER SEVDALILARI AVLUNLAR’DA BİR ARAYA GELDİ

Avlunlar'da düzenlenen ‘Kutlu Doğum Programı' na katılan Vali Cevdet Can, önceliğimizin güzel ahlakı tesis edip onu daim eylemek olması gerektiğini söyledi.
Kutlu Doğum Programı; Vali Cevdet Can, Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, İl Müftüsü Ahmet Erdem, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe, diğer davetliler ve köy halkının yoğun katılımıyla gerçekleşti.
Hazreti Peygamber (sav) için Kur'an-ı Kerim ve mevlitlerin okunduğu programda, ülkemiz ve milletimiz için hayır dualar yapıldı ve davetlilere ikramlarda bulunuldu.
Yapılan konuşmalarda, Hazreti Muhammed'in (sav) evrensel mesajlarının anlatıldığı kutlama programında, Allah Resulünün hayat biçimi, insana verdiği değer ve her davranışıyla insanlığa sunduğu kurtuluş reçetelerinin önemi vurgulandı.
Programda bir konuşma yapan Vali Cevdet Can; önceliğimizin güzel ahlakı tesis edip onu daim eylemek olması gerektiğini söyledi.
Peygamber efendimizin hayatı gibi yaşarsak hiçbir sorunumuzun kalmayacağını söyleyen Vali Can konuşmasını şöyle sürdürdü: Güzel bir duyguyla bir aradayız. Allah bu duygu birliğimizi eksik etmesin. Cenab-ı Resul alemlere rahmet olarak gönderildi. Biz de onun ümmetiyiz. Bugün burada bir kere daha sizlerle beraber onun güzel ahlakını nasıl yaşarız, nasıl yaşatırız onun gayreti içerisindeyiz. Öyle bir hayat yaşayalım ki Cenab-ı Resul ahirette bizlerle gurur duysun, bizlerden utanmasın. Cenab-ı Allah'ın karşısında boynu bükük kalmasın'
Peygamberimiz vefat ederken söylediği son üç cümlenin; ‘Namazınızı kılın, emriniz altındakilere iyi davranın, insanların işlerini kolaylaştırın' olduğunu ifade eden Vali Cevdet Can: ‘O güzel insanın duası şöyledir: Allah hepimizin, ülkemizin, dost ve kardeş milletlerin yüzünü güldürsün' dedi.
Vali Cevdet Can, program bitiminde köy halkıyla sohbet edip sorunlarını dinledi.
22 Nisan 2015

Sayfa Başı