MUHTARDAN İLGİNÇ TALEP | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

MUHTARDAN İLGİNÇ TALEP

Zile’de muhtarlarla ...

2015-04-22
MUHTARDAN İLGİNÇ TALEP

Vali Cevdet Can, Zile'de muhtarlarla bir araya geldi.
Zile Dinçerler Turizm işletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu Konferans Salonunda yapılan toplantıya Vali Cevdet Can'ın yanı sıra Zile Kaymakamı Nuri Özder, Tokat İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Recep Gökçe ve biri kadın 114 köy muhtarı katıldı.
Kaymakam Nuri Özder'in ilçesiyle ilgili yaptığı sunumun ardından konuşan Vali Cevdet Can, muhtarların da devlet memuru olduğunu belirterek, "Zile'nin sorunlarını hep birlikte çözeceğiz" dedi.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Ben Türkiye Cumhuriyeti'nin muhtarıyım" sözlerini hatırlatan Vali Cevdet Can, muhtarlara verilen önemden bahsetti.
Şehirlerde olan tüm imkanların köylerde de olacağını belirten Vali Cevdet Can, köylerin hiçbir eksiğinin kalmayacağına dikkat çekti. Tüm köylerin yol, içme suyu, çocuk parkı, parke ve çöp toplama sorununun çözüleceğini kaydeden Vali Cevdet Can, şunları söyledi. "Yaşadığımız şehirlerde güneşin doğuşunu izleyemiyorsak, o şehre aşık olamayız. Hepimiz yaşadığımız şehirlerde güneşin doğuşunu izleyelim. Artık tembellik yok. Hepimiz çalışacağız. Artık bir şehri vali, kaymakam yönetiyor anlayışı yok. Şehirlerimizi birlikte yöneteceğiz. İmkanlarımız ölçüsünde köylerimizin sorunlarını çözeceğiz. Önümüzdeki 4 yıl içerisinde yolları, içme suyunu, parke, çöp toplama ve çocuk oyun parkları olan 5 sorunu çözdükten sonra artık üretim meselesini konuşacağız" dedi.
Önümüzdeki yıllarda Kelkit, Kazova ve Çekerek Vadilerinin Türkiye'nin en önemli ovalarından olacağını ifade eden Vali Cevdet Can, bu topraklardan verilen göçün, tekrar döneceğini söyledi.
Yapılan tüm işlerde kişisel menfaatten çok toplumsal menfaatin gözetilmesi gerektiğinin altını bir kez daha çizen Vali Cevdet Can, "Eğer siz yaptığınız işte insanların yüzünü güldüremiyorsanız, hiçbir şey yapamıyorsunuz demektir" dedi. Vali Cevdet Can, konuşmasının ardından muhtarların sorunlarını ve isteklerini dinledi.
Sigortalarını kendileri ödedikleri için sıkıntı yaşadıklarını ifade eden muhtarların istekleri arasında köy görevlisi de yer aldı.
Zile Söğütözü köyü muhtarı Celil Ceylan en alt kademedeki muhtarların köylerin tüm sorunları ile kendilerinin ilgilendiklerini belirterek, "Resmi kurumların işlerinden köyün kanalizasyon işlerine kadar her türlü sorun ile kendimiz bizzat ilgileniyoruz. İş elbiselerimiz arabalarımızın arkasında geziyor. Şu an sizinle burada toplantıdayız ve şuan köylerimiz muhtarsız. Bir sorun olacak olsa köy boş. Sizden talebimiz köylerimizin çeşitli işlerinde bizlere yardımcı olmak üzere, -eskiden köy bekçilerinin yaptığı işleri yapmak üzere- İşkur aracılığıyla bir görevli talep ediyoruz. Bu görevli bizim iş yükümüzü bir nebze olsun hafifletecek. Sizden istirhamımız bu talebimizi üst makamlara iletmeniz" dedi.
Diğer muhtarların görüşüne sunulan ve olumlu bulunan talebi yerinde bulan Vali Cevdet Can, "Şu ana kadar yaptığım toplantılarda böyle bir talep almadım. Güzel bir teklif. Bu talebi mutlaka üst makamlara ileteceğim" dedi.
Muhtarların sorunlarını dinleyen Vali Cevdet Can, gelen isteklerin en kısa sürede tamamlanacağını söyledi. Köy muhtarlarıyla tek tek tokalaşan Vali Cevdet Can, "Birlik ve beraberliğimiz daim olsun. Yılınız bereketli olsun. Teker teker hepinizin elinizi sıkmak istedim. Çünkü el sıkışmak ile enerjilerimiz birbirimize geçer" dedi.
Muhtarlarla yaptığı toplantının ardından Zile Dinçerler Turizm işletmeciliği ve Otelcilik Yüksekokulu'nu gezerek incelemelerde bulunan Vali Cevdet Can, daha sonra Zile'de faaliyet gösteren Akçay Besicilik AŞ'ni ziyaret ederek, çalışmaları hakkında bilgiler aldı.
21 Nisan 2015

Sayfa Başı