Zile'de Hes Eylemine Soruşturma | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Zile'de Hes Eylemine Soruşturma

Yaşanan olayın ardından soruşturma açıldı

2015-04-24
Zile'de Hes Eylemine Soruşturma

Zile'de ki Hidro Elektrik Santrali(HES) protestosu için 15 Mart'ta düzenlenen yürüyüşe katılanlardan 56'sı hakkında 7 ayrı suçlamadan soruşturma başlatıldı.

Tokat'ın Zile İlçesi'nde Çekerek Irmağı üzerine özel bir firma tarafından yapılması planlanan 3 HES'e karşı 15 Mart'ta eylem düzenlendi. Eyleme bölgede bulunan köylüler ile İstanbul'dan otobüslerle gelenlerin bulunduğu yaklaşık 2 bin kişi katıldı. Yapalak Köyü girişinde toplanan kalabalığa ayrıca CHP Tokat Milletvekili Orhan Düzgün ve İstanbul Milletvekili Melda Onur ve CHP İl Başkanı Dursun Aytaç'ın da destek verdi. Buradaki konuşmaların ardından Zile-Çekerek yoluna çıkan kalabalık firmanın şantiye alanına doğru yürüyüşe geçti. Ancak jandarmanın önlem alması sonrası kalabalık tarlaların içerinden şantiye alanına yürümek isteyince biber gazlı müdahalede bulunuldu. Yaklaşık 10 kilometrelik yürüyüşün ardından şantiyeye ulaşan eylemcilerin bazıları, bir süre sonra burada bulunan şantiyeye, belediye ve jandarma araçlarını taşladı. Ardından ise jandarma müdahalede bulundu.


56 KÖYLÜ HAKKINDA SORUŞTURMA

Yaşanan olayın ardından soruşturma açıldı. Bu kapsamda eylemclerin şantiyeye, şantiye içindeki iş makinelerine, araçlara, Zile Belediyesi otobüsüne, bir akaryakıt istasyonu ve markete, jandarma personeli ve araçlarına taşlarla saldırdıkları ileri sürüldü. 56 kişi hakkında 'memura mukavemet', 'ulaşım ve seyahat özgürlüğünü kısıtlama', 'mala zarar verme', 'çalışma hürriyetini engelleme, kasten yaralama', 'toplantı ve gösteri yürüyüşleri kanunu'na muhalefet', 'hakaret' ve 'tehdit' suçlarını işledikleri gerekçesiyle soruşturma başlatıldı. Ayrıca, olayda güvenlik görevlilerine tahsis edilen otobüslerinin camları kırılan Zile Belediyesi de şikayetçi oldu. Soruşturma kapsamında tespqit edilen 56 kişinin savcılık tarafından ifadesinin alınmasına başlandığı öğrenildi

Sayfa Başı