Kılıçdaroğlu Tokat'ta | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Kılıçdaroğlu Tokat'ta

Kılıçdaroğlu Tokat'ta

2015-05-08
Kılıçdaroğlu Tokat'ta

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Tokat'taki işsizliğin Ankara'dan duyulmadığını belirterek, "Çünkü onların çocukları KPSS sınavına bile girmeden devlette memur oluyor zaten." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, partisince Tokat Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. 'Başbakan Kemal' sloganları eşliğinde konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, tek hedefinin 77 milyon yurttaşın barış ve huzur içinde yaşaması olduğunu söyledi.

Kalabalığa "Tokat'ta işsizlik var mı?" sorusunu yönelten Kılıçdaroğlu, vatandaşların "Var" diye bağırması üzerine Kılıçdaroğlu, "Var mı? Ankara'dakiler duyuyor mu? Ankara'dakiler duymaz. Çünkü onların çocukları KPSS sınavına bile girmeden devlette memur oluyor zaten." şeklinde konuştu.

Tokat'ın işsizlik nedeniyle en fazla göç veren ikinci il olduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, "İşsizlik nedeniyle herkes baba toprağını terk ediyor, büyük kentlerin varoşlarına gidiyor, acaba bir iş bulabilir miyim diye, çalışabilir miyim, hayata tutunabilir miyim diye. Bunun mücadelesini biz veriyoruz. Ama iktidar partisi hiç işsizlik konusunu işliyor mu? 'Bu memlekette işsizlik vardır, bununla şöyle mücadele edeceğiz' diye şöyle bir proje ortaya koydular mı? Biz ne diyoruz? İşsizlik bu ülkenin en temel sorunudur, bütün kötülüklerin anasıdır. İşsizliği yeneceğiz, herkesin işi herkesin aşı olacak diyoruz. Bu bizdendir, bu bizden değildir diye hiçbir ayrım yapmadan, bu ülkede bir çocuk işsizce önce o çocuk işe girecek. Bu ülkede bir çocuk yoksulsa önce o çocuğun, ailenin yoksulluğu giderilecek. Temel hedefimiz amacımız bu." sözlerini kaydetti.

350 bin öğretmen adayının atama beklediğini hatırlatan Kılıçdaroğlu, "Bunun yanında 200 bin dersliğe ihtiyaç var. Biz ne yapacağız? Öğrenci ile öğretmeni buluşturacağız. Atanamayan öğretmen kavramı CHP iktidarında kesinlikle olamayacaktır. Her öğretmen çocuğunun ve okulunun başında olacaktır." dedi.

Tokat'taki TEKEL fabrikasının kapatıldığını ve şimdi şeker fabrikalarının özelleştirilmek istendiğini dile getiren Kılıçdaroğlu, CHP iktidarında hiçbir fabrikanın özelleştirilmeyeceğini söyledi. Bunu CHP grubunda işçilerin ve sendika yetkililerinin bulunduğu bir ortamda söylediklerini aktaran Kılıçdaroğlu, sözlerine şöyle devam etti: "Şeker bizim için çok önemlidir. Şekerpancarı köylü, sanayici ve çalışanlar için çok önemlidir. Bursa'daki Cargill için şeker endüstrimizi mahvettik. Biz kendi köylümüze, işçimize, mühendisimize güveniyoruz. Kendi ürünümüzü kendimiz üreteceğiz. Yurt dışından mısır getiriyorlar, Cargill'de mısırdan şeker elde ediyorlar. Peki, bizim köylümüz ne üretecek? ‘Sen pancar üretme sana kota uyguladık' diyorlar. Kendi mısırımızı bile doğru dürüst ekemiyoruz. O nedenle çiftçi kardeşim benim sözlerime biraz kulak kabartsın. Burası, Tokat aynı zamanda bir tarım kentidir. Çiftçi mağdur, perişan durumda. Son 13 yılda 2 Trakya büyüklüğünde alan artık çiftçi tarafından ekilmiyor. Biz dedik ki çiftçi de üretecek, kazanacak. Alınterinin karşılığını alacak. Girdileri ucuzlatacağız. Bunun başında da da mazot geliyor. Mazotu çiftçiye 1.5 liradan vereceğiz."

Mazotun 1.5 lira olması halinde hortumcuların zarar edeceğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, "Biz devletin hazinesini düşünüyoruz. 'Çiftçiye mazot 1.5 liradan verilemez' diyenlere miting meydanlarından seslendim, burada da sesleniyorum. Siz yatlara, kendi çocuklarınızın gemilerine 1.21 kuruşun altında satarken kimse mağdur olmuyor da çiftçiye 1.5 liradan verince mi çiftçi mağdur oluyor. Çiftçinin hakkını savunmak bizim görevimiz." diye konuştu.

Kılıçdaroğlu, Gençlik Kolları üyelerinden konuşması sırasında vatandaşlarla daha iyi göz teması kurabilmek için meydanda açılan bir pankartı indirmelerini istedi. Meydandaki kalabalık sık sık 'Başbakan Kemal' ve 'Halkın umudu' Kılıçdaroğlu sloganları atması üzerine Kılıçdaroğlu, "Benim umudum da sizsiniz." diye konuştu.

Sayfa Başı