Erbaa'da Anneler Günü Konseri ve Hıdırellez Pikniği | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Erbaa'da Anneler Günü Konseri ve Hıdırellez Pikniği

Anneler Günü ve Hıdırellez günü sebebiyle....

2015-05-11
Erbaa'da Anneler Günü Konseri ve Hıdırellez Pikniği

Erbaa Belediyesi Anneler Günü ve Hıdırellez günü sebebiyle Park Vadi'de konser ve piknik düzenledi.

Park Vadide düzenlenen program, Erbaalı yerel sanatçılar Gökhan Tutar ve Yusuf İbiş'in söylediği türkülerle başladı. Yerel konserin ardından Başkan Hüseyin Yıldırım konser alanına gelen annelere karanfil dağıttı. Daha sonra Erbaa Belediyesi Gençlik Meclisi üyeleri tarafından hazırlanan oyunlarla devam eden programda vatandaşlar, halat çekme, çuval yarışı gibi oyunlar oynadı. Eğlenceli dakikaların ardından vatandaşlara çeşitli ikramlar yapıldı.

Programda Erbaa Sanat ve Meslek Edindirme Kursları (ESMEK) kapsamında açılan Yazar Atölyesi kursunu başarıyla bitiren öğrenciler de sertifikalarını aldı. Burada konuşan Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım "Bugün anneler günü ile bahar coşkusunu birleştirmek istedik." diyerek, üç önemli konudan bahsetmek istediğini belirtti. Başkan Yıldırım "Yaz geldi düğünler yapılıyor. Lütfen sevinçlerimize silah karıştırmayalım. Düğünlerde silah kullanmayalım." dedi. Yaşanan motosiklet kazaları konusunda da anneleri uyaran Başkan Yıldırım "Buradan genç kardeşlerime annelere, babalara sesleniyorum. Kask takmadan, ehliyet almadan ve plakasız şekilde trafiğe çıkmayın. Bir diğer konu çok daha önemli biz 17 Ağustos 1999 depremini unutmadık. Düzce depremini unutmadık, Van depremini unutmadık. Bu sebeple Erbaa Belediyesi olarak kaçak yapıyla mücadele ediyoruz. Ruhsatlı yapı yapmak için her türlü yardıma hazırız. Analar ağlamasın diye. Evlatlar; öksüz, yetim kalmasın diye Erbaalı vatandaşlarımızın duyarlı olmasını diliyor. Yardımınızı istiyoruz." diye konuştu.

Daha sonra Kültür ve Turizm Bakanlığı Sivas Devlet THM Sanatçısı Nahide Saygün Akkal'ın sahne aldığı Türk Halk Müziği Konseri gerçekleştirildi. Çok sayıda vatandaşın ilgiyle takip ettiği konser, vatandaşların beğenisini kazandı. Söylenen türkülerle doyasıya eğlenen Erbaalılar zaman zaman duygusal anlar da yaşandı. Konser oynanan oyunlar, ikramlar ve çekilen halaylarla sona erdi.

Sayfa Başı