EKONOMİ YAZARLARI TOKAT’I GEZDİ | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

EKONOMİ YAZARLARI TOKAT’I GEZDİ

Tokat hafta sonu “Ulusal Basın Ekonomi Yazarları” nı ağırladı.

2015-05-11
EKONOMİ YAZARLARI TOKAT’I GEZDİ

Tokat hafta sonu "Ulusal Basın Ekonomi Yazarları" nı ağırladı.

Valiliğimiz, Tokat Belediyesi ve Ticaret Sanayi Odası işbirliği ile düzenlenen ‘Ekonomi Yazarları Tokat Buluşması' programı kapsamında ilimizde bulunan ulusal basın ekonomi yazarları şehrimizin tarihi ve turistik mekanlarını gezdiler.

"Ekonomi Zirvesi" şeklinde geçen ilk gün programının ardından programın ikinci gününde Tokat'ın turizm değerleri gezildi. İkinci gün programı Pazar İlçesinde bulunan Mahperi Hatun Kervansarayı'nda düzenlenen "Yerel Basınla Kahvaltı Değerlendirme Toplantısı" ile başladı.

Tarihi Mahperi Hatun Kervansarayı'nda düzenlenen programa Vali Cevdet Can'ın yanı sıra Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Pazar Kaymakamı Ahmet Vezir Baycar, Pazar Belediye Başkanı Şerafettin Pervanlar, İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Ak, Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, Ekonomi Yazarlar Derneği Başkanı Celal Toprak, OKA Genel Sekreteri Mevlüt Özen, Tokatlı işadamları ile ulusal medyada görev yapan ekonomi yazarları ve yerel basın temsilcileri katıldı.

Kahvaltı sonrası konuklar tek tek söz alarak Tokat'a dair güzel düşüncelerini ve gösterilen yakın ilgiden ötürü teşekkürlerini ifade ettiler.

Kahvaltı programında bir konuşma yapan Vali Cevdet Can öncelikle tüm annelerin Anneler Günü'nü kutladı ve "Sizler hakikat bahçelerinin en şerefli bahçıvanlarısınız" dedi.

Vali Can konuşmasını dualarla ve Tokat'a özgü güzel sözlerle sonlandırdı:

Allah hepinizin yüzünü güldürsün.

Duvarınızdan taş, gözünüzden yaş düşmesin.

Düşeni kaldır, ağlayanı güldür, döküleni doldur, darda kalsan bile doğruyu söyle.

Mahperi Hatun Kervansarayı'nda düzenlenen kahvaltı programının ardından konuklar dünyaca ünlü Ballıca Mağarası'nı gezdiler. Dünyadaki en büyük ve en görkemli mağaralardan biri olan ve adeta doğal bir müzeyi andıran bu doğa harikası, konukların oldukça ilgisini çekti.

Ballıca Mağarası gezisinin ardından programın Pazar bölümü, Ocaklı Şelalesi ve Tarihi Su Değirmeni gezisi ile tamamlandı.

Öğlen yemeğinde verilen kısa bir molanın ardından program şehir gezisiyle devam etti. 900 adımda 900 yıllık tarihin görüldüğü Sulu Sokak'tan başlayan şehir gezisi, Mevlevihane ziyaretiyle devam edip Latifoğlu Konağı'nda son buldu.

Konuklarıyla akşam yemeğinde bir araya gelen Vali Cevdet Can; "Sizleri şehrimizde ağırlamaktan büyük mutluluk duyduk. Umarım sizler de memnun kalmışsınızdır. Kaleminizle bu muhteşem şehrin tanıtımına katkı sağlayacağınızdan eminim. Hepinize teşekkür ediyorum" dedi.



Sayfa Başı