TOKAT, İNANÇ TURİZM MERKEZİ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

TOKAT, İNANÇ TURİZM MERKEZİ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR

Keçeci Baba, Aziz Baba ve Hubyar Baba Türbeleri ile

2015-06-24
TOKAT, İNANÇ TURİZM MERKEZİ OLMA YOLUNDA İLERLİYOR

Vali Cevdet Can; Keçeci Baba, Aziz Baba ve Hubyar Baba Türbeleri ile Tokat'ın "İnanç Turizm Merkezi" olacağını söyledi.
Vali Cevdet Can, İl Jandarma Komutanı J. Albay Erkan Alacakurt ve İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman ile birlikte Alevi-Bektaşi inanç önderlerinden olan Horasan Erenlerinden Keçeci Baba ve Aziz Baba'nın türbelerini ziyaret etti.
İlk olarak ‎Erbaa İlçesi Keçeci Köyü'nde bulunan Ahi Mahmut Veli (Keçeci Baba) Türbesini ziyaret eden Vali Can, türbeyi ve bitişiğinde bulunan camiyi ziyaret edip dua etti. Ziyaretçilerin kullandıkları kurban kesim alanları, aşevi ve piknik alanlarında incelemelerde bulunan Vali Can, ihtiyaçlar hakkında köy muhtarından ve ahaliden bilgiler aldıktan sonra Keçeci Köyü Cem Evi'ne ziyaret gerçekleştirdi.
Keçeci Baba Türbesi ziyaretinin ardından ‎Turhal İlçesi Karkın Köyü'nde bulunan Horasan Erenlerinden Seyyid Süleyman (Aziz Baba) Türbesini ziyaret eden Vali Can, türbede dua ettikten sonra türbenin etrafında bulunan ve ziyaretçilerin kullandıkları alanlarda incelemelerde bulundu.
Gerçekleştirdiği ziyaretlerde yaptığı açıklamada Keçeci Baba ve Aziz Baba Türbelerinin etrafında düzenlemeler yapılacağını, herkesin modern tesislerde rahatlıkla ibadetlerini yapabileceğini dile getiren Vali Can, köylülerle yaptığı sohbette şunları söyledi:
Aslanla Kuzuyu Kucağına Alan İnsan Diğer İnsanların Ayrışmasına Göz Yummaz
Hacı Bektaş ı Veli Hazretlerinin bir kucağında aslan, diğer kucağında kuzu var. Kuzu ile aslanı dost yapan bir insan diğer insanların ayrışmasına sebep olmaz. Biz biriz, birdeniz ve kardeşiz. Kardeşliğimiz her geçen gün daha da kuvvetlenerek devam edecek.
Hubyar Baba, Keçeci Baba ve Aziz Baba İnanç Turizm Merkezi Olacak
Hubyar Baba, Keçeci Baba ve Aziz Baba ‘İnanç Turizm Merkezi' olacak. Buralara gelen herkes çok modern tesislerde rahatlıkla kurbanını kesip ibadetini yapacak. Amacımız bu güzel insanların ahlakıyla ahlaklanabilmek. Bizim birinci gayemiz bu. 'Hiçbir kötülük unutulmaz, hiçbir iyilik de zayi olmaz.' Keçeci Baba'yı neden hatırlıyoruz? Güzel olduğu için, güzelliği yaydığı için. Dolayısıyla güzelliği yaymamız lazım. Hubyar Baba, Aziz Baba Keçeci Baba gibi güzel ahlakı yayan insanları halkımıza tekrar sunmamız lazım ki insanlar tekrar o ahlaka dönsün. Biz o ahlaka döndüğümüz zaman ayrılık gayrılık kalkar. ‘Ot kökünden kurur kökünde yeşerir.' Biz bu ocakları yeşerteceğiz. Birlik beraberliğimiz her geçen gün daha da artacak.
Cami İle Cem Evi Arasında Fark Yok
Horasan'dan Hacı Bektaş ı Veli ile birlikte Tokat'a iki kişi gelmiş. Ahmet Yesevi'nin talebesi bunlar. #‎Zile'de bulunan Şeyh Nusrettin Hazretleri de Horasan Erenlerinden. Birisi Hacı Bektaş'a yerleşmiş, bir diğeri Zile'ye. Aralarında fark yok. Şeyh Nusrettin Köyü'ne gittiğiniz zaman orada da Cami ve Cem Evini yan yana görürsünüz. Geçmişte ibadet yapılırken Cami-Cem Evi diye bir ayrım yoktu. Her ikisi de toplanma, Allah'a ibadet etme mekanlarıdır.
‘Hakkın kalemi halkın dilidir.' Sevilen insanların ahlaklarını toplumumuza tekrar öğretip birlik beraberliğimizi tekrar yaşatacağız. Nasıl ki Alevi kardeşimiz camide saf tutuyorsa camideki kardeşimiz de gelip ceme durabilecek. Önemli olan ruhun temizlenmesidir. İmamların camide hutbede anlattıklarını, Alevi kardeşlerimiz sazıyla sözüyle anlatmış. Amaç, ruhu temizlemektir. Kalpteki kirleri, kötülükleri atmaktır.
Yol Sorunu Çözülüyor
Ziyaret alanlarının ve köylerin sorunlarını da dinleyen Vali Can, Hubyar Baba, Aziz Baba ve Keçeci Baba Türbeleri'ne ulaşımı sağlayan yollarla ilgili çalışmaların devam ettiğini, türbelerin çevre düzenlemesi ve bulundukları köylerin kilit parke sorunlarının da en kısa sürede çözüleceğini söyledi.
Şifa Suyu- Dilek Taşı
Vali Cevdet Can, Keçeci Baba Türbesi yakınında bulunan ve günahı olmayanların ellerinin kavuştuğuna inanılan dilek taşını kucakladı. Elleri kavuşan Vali Cevdet Can'a köylüler: ‘Demek ki günahınız yok' dediler. Vali Can ayrıca Şifa kaynağı olduğuna inanılan kuyudan kova ile su çekti.
Vali Cevdet Can'ın Keçeci Baba ve Aziz Baba Türbelerine gerçekleştirdiği ziyaretlerdeki ortak görüş, Tokat'ta yaşanan birlik ve beraberliğin tüm ülkeye örnek olacağı şeklindeydi.
23 Haziran 2015

Sayfa Başı