TOKAT’IN GURURU TOBB ORTAOKULU | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

TOKAT’IN GURURU TOBB ORTAOKULU

İşte o başarının adı : TOBB Ortaokulu.

2015-06-25
TOKAT’IN GURURU TOBB ORTAOKULU

2014-2015 eğitim-öğretim yılında Tokat'ta bir ortaokul var ki değişik alanlarda adından sıkça söz ettirmeyi başardı. İşte o başarının adı : TOBB Ortaokulu.

Tobb Ortaokulu sene başında büyük bir başarıya imza attı. Türkiye Ulusal Ajansı'na 2014-2016 yılları arasında uygulanmak üzere değişik kategorilerde 1500 civarı proje başvurusu yapılırken KA2 Okul Eğitimi Stratejik Ortaklıklar alanında Türkiye genelinde kabul edilen projelerden bir tanesi de Akın Kürşat YAĞCI, Murat KOLCU ve Mehmet Akif NALÇA koordinatörlüğünde hazırlanan " Only One World, Don't Waste It" ( Tek Bir Dünyamız Var, Onu da Mahvetmeyelim !) adlı proje olmuştur. TOBB Ortaokulu'nun bu projesi Türkiye genelinde kabul edilen 31 koordinatör projeden biridir ve Tokat'ta bu alanda tek olma ünvanına sahiptir. Proje Türkiye/Tokat önderliğinde İspanya, İtalya, Fransa, Yunanistan, Letonya, Romanya ve Bulgaristan'ın ortaklığı ile yürütülmektedir. Projenin toplam hibesi 232 bin Avro değerindedir. Projenin ilk yılında TOBB Ortaokulu'ndan 16 öğretmen ve 7 öğrenci İspanya, İtalya, Bulgaristan ve Letonya'ya ziyaretlerde bulunmuşlardır.Bu ziyaretlerde öğrenci ve öğretmenler kültürel etkileşim sağlama, yabancı bir ülkenin eğitim sistemini yakından tanıma,İngilizce konuşma becerilerini geliştirme gibi birçok kazanım elde etmişlerdir. Yurt içinde ise projenin koordinatör öğretmenleri gerek Ankara gerekse Tokat içinde bir çok seminere katılmışlardır. Bununla beraber okulda projenin bir çok etkinliği başarıyla sonuçlanmıştır. " Çöpün Gücü, Atıktan Katığa, Fotoğraf Yarışması, Slogan Yarışması, Logo/Poster Yarışması, Hayat Su İster, Yılbaşı Takvimi, Atık Kağıt Toplama,Atık Pil Toplama,Ağaç Dikme Şenliği, Dergi Hazırlama, Akıllı Faturalar, El Kağıtları Hazırlama, Tasarrufun Önemi " bunların en önemli olanlarıdır. Önümüzdeki sene de proje kapsamında Fransa,Yunanistan ve Romanya'ya öğrenci ve öğretmenlerle beraber ziyarette bulunulacak ve projenin kapanış etkinlikleri Mayıs 2016'da Tokat'ta yapılacaktır. Projenin etkinlikleri Fecebook'ta "Only One World, Don't Waste It" grubundan takip edilebilir.

Tobb Ortaokulu bu sene Bu Benim Eserim yarışmasında da farkını göstermiştir. Matematik Öğretmeni Bünyamin Yalçın danışmanlığında 8. sınıf öğrencisi Sinan Kayralduğ'un hazırladığı matematik projesi Samsun Bölge finallerinde yarışmıştır.

İngilizce öğretmenleri Akın Kürşat YAĞCI, Murat KOLCU ve Mehmet Akif NALÇA önderliğinde " Bana AB'yi Anlat" adlı yarışmaya slogan ve resim dallarında katılan TOBB Ortaokulu öğrencilerinden Şevval Uluhan slogan kategorisinde Tokat 1. olmuş ve Ankara'daki finallerde yarışmıştır.

Geçen sene olduğu gibi bu sene de TOBB Ortaokulu TÜBİTAK Bilim Fuarı'nı son derece başarılı bir şekilde organize etmiştir. Yaklaşık 40 projenin yer aldığı fuarda öğrenciler değişik branşlarda zekalarını,yeteneklerini ve problem çözme becerilerini konuşturarak geleceğin parlak bireyleri olduklarını bir kez daha göstermişlerdir.

TOBB Ortaokulu öğretmen ve öğrencilerini yapmış oldukları çalışmalardan dolayı kutlar, başarılarının devamını dileriz

.

İl Milli Eğitim Müdürü Levent YAZICI, Şube Müdürü Murat AĞAR ve Ar-Ge Birimi Başkan'ı Levet ÖZİL başta olmak üzere projeye Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nce tam destek verilmektedir.

Sayfa Başı