Kavak Yerine Ceviz | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Kavak Yerine Ceviz

Vali Can Niksar'da...

2015-06-27
Kavak Yerine Ceviz

Vali Cevdet Can, "Vergi Rekortmenleri Ödül Töreni" için gittiği Niksar'da ceviz üretimiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Niksar'da vergi rekortmenleriyle iftar yemeğinde bir araya gelen Vali Can, tören öncesinde Niksar'da faaliyet gösteren ceviz fidanı üretim tesisinde incelemelerde bulundu. Vali Can burada yaptığı açıklamada Niksar Ovası'ndaki kavak ağaçlarının yerini ceviz ağaçlarının alacağını söyledi.

Ceviz Festivali - Hasat Şenliği

Niksar'da her yıl düzenlenen ‘Ceviz Festivali' nin cevizin ekonomik boyutunu öne çıkaracak şekilde yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirten Vali Can, festival kısmı ile ekonomi kısmının ayrılarak iki ayrı etkinliğin düzenlenmesini istedi. Buna göre Ağustos ayı içerisinde yapılacak ‘Ceviz Festivali' nin ardından ürünün toplandığı mevsimde ulusal basın ekonomi yazarlarının da katılımıyla ‘Hasat Şenliği' adıyla geniş kapsamlı bir organizasyon gerçekleştirilecek. Düzenlenecek panellerle ürünün ekonomik değeri ve araziye uygunluğu anlatılacak.

Bu topraklarda yetişen cevizin tadının hiçbir yerde bulunmadığını dile getiren Vali Can; "Bu topraklarda birikim var, insanların faydalanma potansiyeli var. Bizler koordine edip işe odaklanmayı sağlayacağız. Böylelikle ekonomiye daha fazla girdi sağlayacağız" dedi.

Vergi Rekortmenlerine Plaket Verildi

Niksar Ticaret ve Sanayi Odası tarafından son 5 yılda ödedikleri vergilerle vergi rekortmenliğinde sıralamaya giren firmalar için ödül töreni düzenlendi. Vergi rekortmenleriyle iftar yemeğinde bir araya gelen Vali Can burada yaptığı konuşmada şunları kaydetti:

Esas olan şey hatırlanmak, değerliyi değerli kılmaktır. Bizim için bu topraklarda yaşayan herkes değerlidir. Bu topraklarda yaşayan herkes buranın gerçek sahibidir. Bizler destek kuvvetiz. Bizler, sizlere değer verdiğimiz için buradayız. Tokat'ın hedefleri büyük, Niksar'ın da diğer ilçelerimizin de hedefleri büyük. Atalarımızın Anadolu'daki ilk durakları Niksar olmuş. Bir yerin geçmişinde ne varsa, hangi medeniyet, hangi gelişmişlik varsa onu yeniden inşa etmemiz lazım. Niksar'ın geçmişine baktığımızda tarihiyle, endüstrisiyle müthiş bir geçmişi var.

Uçak Artık Burnunu Kaldırdı

Tokat'ın kalkınmasını bir uçağın iki kanadına benzeten Vali Can: "Uçak artık burnunu kaldırmış havalanmak üzere. Havalanmak için bir kanadından tarih, doğa, turizm; diğer kanadında ise tarım ve tarıma dayalı sanayi olacak. Kelkit, Çekerek, Tozanlı, Yeşilırmak gibi ırmaklar; Artova, Kazova, Erbaa Ovası gibi ovalar burada. 200 rakımla 2000 rakım arasında tarım yapılıyorsa bu toprakların geleceği parlaktır.

2023 Hedefi 2-3 Milyar Dolarlık Katma Değer

Önümüzdeki 5 yıllık dönem içinde Tokat belli bir seviyeye gelecektir. O yüzden 2023 hedefi olarak biz Tokat için 2-3 milyar dolarlık katma değer hedefliyoruz. Bunun bir kısmı turizm, bir kısmı tarım, bir kısmı da hayvancılık olacak. Kalkınma için atmamız gereken adımlar var. Bu şehrin ilçeleriyle birlikte tamamını beraber yöneteceğiz. ‘Toprak susuz kerpiç olmaz'. Biz toprak olacağız, siz su olacaksınız, beraber kerpiç yapacağız. Tokat'ı birlikte yöneteceğiz. Birlikte yönetmek için sizin fikirlerinize ihtiyacımız var. Bizim için her fikir ve her insan değerlidir. Toprağını, insanını ve suyunu kullanamayan ülke kalkınamaz.

Tokat'ın Hedeflerinden Herkes Haberdar Olacak

Önümüzdeki altı ay içerisinde Tokat'ın hedefleri belirlenmiş vaziyette sizlerin önünüze gelecek. Tokat'ta yaşayan en sade vatandaştan Milletvekiline kadar herkes bu hedefleri bilecek. Dolayısıyla herkes kendisinin değerli olduğunu hissederek elini taşın altına koyacak ve birlikte kalkınacağız. Tokat geçmişte bunu başarmış. 1949 yılında Tokat vergi ödeme sırasında İstanbul, Ankara ve İzmir'den sonra dördüncü sırada yer almış. ‘Ot kökünde kurur, kökünde yeşerir. Bu topraklar sizlerle birlikte tekrar kökünde yeşerecek. Yapmamız gerekenler; ne yapacağımızı bileceğiz, bunu gerçekleştirmek için etkin bir koordinasyon sağlayacağız ve son olarak da yapacağımız işe odaklanacağız. Zaten bunu yapacak insan potansiyelimiz var. Geriye hedefleri gerçekleştirmek kalıyor. Bunu da hep birlikte gerçekleştireceğiz" dedi.

Programda Niksar Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Bülent Aybak ve Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan da birer konuşma yaparak Niksar'ın ekonomisi ve kalkınma hedefleri hakkında bilgiler verdiler.

Yapılan konuşmaların ardında son 5 yılda ödedikleri vergi toplamıyla kurumlar ve gelir vergisi rekortmenliğinde sıralamaya giren firmaların sahiplerine ödülleri verildi.
25 Haziran 2015



Sayfa Başı