VALİ VE BAŞKAN TEKNE TURUNDA | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

VALİ VE BAŞKAN TEKNE TURUNDA

Almus'ta Tekne Turu

2015-07-13
VALİ VE BAŞKAN TEKNE TURUNDA

"SARI YAZMALIM" TURİZME CAN VERECEK

Vali Cevdet Can, "Almus Sarı Yazmalım" ismini verdiği barajın ilk tur gemisi ile gezinti yaptı.

Vali Cevdet Can, Almus yöresine ait bir türkünün sözlerinden esinlenerek "Almus Sarı Yazmalım" ismini verdiği tekne ile gezinti yaptı. Kısa süre sonra hizmete girecek olan teknenin deneme turuna Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Almus Kaymakamı Fatih Çelikkaya veAlmus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan da katıldı.

Vali Cevdet Can ve İl Genel Meclisinin katkılarıyla, Almus Barajı'ndaki turizm potansiyelini arttırmak ve çeşitlendirmek maksadıyla satın alınan 80 kişilik tur gemisi "Almus Sarı Yazmalım" yerli ve yabancı turistlere hizmet vermeye hazırlanıyor.

Tokat'ta 2016 yılının turizm yılı ilan edilmesiyle birlikte turizm alt yapısını güçlendirmeye yönelik çalışmalara hız verildi. Almus Barajı'na tur gemisi kazandırılması kararının üzerinden henüz 1 ay geçmeden gemi Tokat'a getirildi.

Vali Can'ın destekleriyle; 19 metre uzunluğunda, 5.06 metre genişliğinde, 4,5 metre yüksekliğinde, 10 ton ağırlığında ve yaklaşık 80 kişi kapasiteli tekne Ayvalık'tan 15 gün içerisinde satın alındı. 4 günde Tokat'a getirilen tekne kısa süre sonra hizmete hazır hale gelecek.

Bölgeye gelecek yerli ve yabancı turistler, yemyeşil ormanla kaplı dağların arasında yer alan Almus Barajı'nda yapacakları tekne gezintisi ile, bu muhteşem doğanın keyfini sürecek ve huzur bulacaklar. Turistlerin gelmesiyle birlikte doğa harikası Almus'un var olan turizm potansiyeli de gün yüzüne çıkmış olacak. Böylelikle hem Almus'un hem de Tokat'ın ekonomisine canlılık gelecek.

Sayfa Başı