Niksar'da Dolu Ve Yağış | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Niksar'da Dolu Ve Yağış

Niksar'da etkili olan dolu ve fırtına

2015-08-05
Niksar'da Dolu Ve Yağış

Niksar'da etkili olan dolu ve fırtına birçok yerde tarım arazilerini olumsuz etkiledi.

Niksar ilçesine bağlı Camidere köyünde geçen gün etkili olan dolu yağışı ve fırtına sebze ve meyve bahçesinde etkili oldu, elma ağaçları yerinden sökülüp hepsi yan yatı, ürünler tarlada çürümeye başladı. Camidere köyünde çiftçilik yapan emekli öğretmen Bedrettin Demir sebze ve meyve bahçesinde büyük hasar oluştuğunu belirterek, "Ürünlerimiz mahvoldu, meyvelerin hepsi doluya yenik düştü perişan olduk" şeklinde dert yandı.

Normal şartlarda elde edilecek hasat parasıyla bankaya olan kredi borçlarını kapatacağını ama bu zararla bunun mümkün olmadığının altını çizen Demir, "Bu kışı nasıl geçiririz bilemiyoruz. Traktör yakıt istiyor, araba yakıt istiyor, yeniden işçilikler istiyor. Durumumuzu İlçe Tarım Müdürlüğüne bildirdik, gelip rapor tutacaklar sanırım. Raporlarının sonuçları ne olur onu bilemeyiz ama buranın mutlaka doğal afet bölgesi ilan edilmesi gerekiyor. Gerçekten yardıma ihtiyacımız var. Yeni yatırım olarak 20 dönüm elma bahçesi düşünüyordum, onu tabii ki askıya alacağız. Yine söylüyorum ilgililerden ve yetkililerden yardım bekliyoruz. Bölgemizin doğal afet bölgesi olarak ilan edilmesini talep ediyoruz" dedi.

Deveci armudu bahçesi sahibi çiftçi Duran Eldemir ise bahçesindeki armutların tamamen doludan dolayı zarar gördüğünü belirterek, "Yani ne yapacağımızı ne söyleyeceğimizi şaşırdık. Ben şahsen 30 ton sigorta yaptırmıştım ama sonuç ortada adeta canım gitti" dedi.

Öte yandan Niksar İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü ekiplerinin zarar gören arazilerde inceleme ve hasar tespit çalışmasına başladığı öğrenildi.

Sayfa Başı