Kargalardan Kurtulmak İçin | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Kargalardan Kurtulmak İçin

Erbaa ilçesinde kafe işletmecisi

2015-08-08
Kargalardan Kurtulmak İçin

Erbaa ilçesinde kafe işletmecisi 54 yaşındaki Cemal İşbilir, parkın içerisinde yer alan çam ağaçlarına konarak müşterilerini rahatsız eden kargaları uzaklaştırmak için, çam ağaçlarına sürekli ses çıkaran 'kargasavar' yerleştirdi.

İlçe merkezi belediye binası yanında bulunan parkı işleten Cemal İşbilir, park içerisinde bulunan çam ağaçlarına konan kargaların müşterileri rahatsız etmesi sonrası gelen şikayetler üzerine ilginç bir yöntem buldu. İnternette araştırma yapan İşbilir, karga gibi siyah kuşların düşmanı olan şahin ve kartal gibi yırtıcı hayvanların seslerini çıkartan ve 'kargasavar' olarak adlandırılan cihaz buldu. Sipariş üzerine 4 cihazı 470 liraya satılan alan İşbilir, cihazları park içerisinde bulunan bir çam ağacının üst kısmına yerleştirdi. Cihaz 100 metrekarelik bölgede çıkardığı yırtıcı hayvan sesleri ile bölgeye gelen kargaları uzaklaştırmaya başladı.

"DALLARI KIRIP ATIYORLARDI"

Cemal İşbilir, parkın içerisinde yer alan çok sayıda çam ağacına kargaların konarak vatandaşları rahatsız ettiğini söyleyerek, "Bizim parkımızın etrafında vatandaşlarımızın gölgelenmesi için çadırlarımız var. Bu çadırlarımız müthiş derecede karga pislikleri ile dolmaktaydı, ayrıca insanların burada rahatça dolaşma şansı yoktu. Çok yoğun bir karga akımı vardı. Ayrıca ağaçların dallarını kırıp kırıp atıyorlardı, ortalığı temizlemekte zorluk çekiyorduk. İnternette bir 'kargasavar' aletinin olduğunu gördük ve sipariş verdik. Doğrusu ilk başta bize inandırıcı gibi gelmemişti ama aldık kullanmaya başladık, şu anda parkımızda böyle bir problem kalmadı. Herkes hayret etti, 'bura kargadan geçilmiyordu' dediler. Vatandaş da biz de çok memnunuz" diye konuştu.

Sayfa Başı