Tokat Şehidini Cennete Uğurladı | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Tokat Şehidini Cennete Uğurladı

Turhallı hemşerimiz Uzman Çavuş Yasin Gencer'in cenazesi

2015-08-17
Tokat Şehidini Cennete Uğurladı

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Yasin Gencer, memleketi Turhal'da binlerce kişi tarafından son yolculuğuna uğurlandı.
Hakkari'nin Yüksekova ilçesinde PKK'lı teröristlerin saldırısı sonrası şehit düşen 23 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Yasin Gencer, memleketi Tokat'ın Turhal ilçesinde binlerce kişinin katıldığı törenle son yolculuğuna uğurlandı.
Hakkari'nin Yüksekova ilçesi Dağlıca bölgesinde PKK terör örgütü mensupları ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada şehit düşen Uzman Çavuş Yasin Gencer'in cenazesi Turhal Devlet Hastanesi morgundan alınarak Yunus Emre Mahallesi Örnek Sokak'ta bulunan baba ocağına getirildi. Burada şehit Gencer için helallik alındıktan sonra cenaze törenin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı'na getirildi.
Şehidi Son Yolculuğuna Binlerce Kişi Uğurladı


Şehidin cenaze namazına; Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce ve Vali Cevdet Can'ın yanı sıra Tokat Garnizon Komutanı J. Kıd. Albay Adnan Arslan, Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, Tokat Milletvekilleri Coşkun Çakır, Celil Göçer, Fatma Gaye Güler, Abdurrahman Başkan, Orhan Düzgün, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, 48. Piyade Alay Komutanı P. Albay Muzaffer Aydemir, İl Jandarma Komutanı J. Albay Erkan Alacakurt, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, ilçe ve belde belediye başkanları, diğer protokol üyeleri ve yaklaşık 5 bin vatandaş katıldı.
Öğle namazı sonrası İl Müftüsü Ahmet Erdem tarafından Cumhuriyet Meydanı'nda kıldırılan cenaze namazı sonrası Şehit Gencer'in naaşı silah arkadaşlarının omuzunda bir süre götürüldükten sonra cenaze aracına konuldu, ardından Kale Mezarlığı'nda gözyaşları ve dualar eşliğinde toprağa verildi.
Yapılan duaların ardından Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Vali Cevdet Can ve Tokat Garnizon Komutanı J. Kıd. Albay Adnan Arslan tarafından şehidin tabutuna sarılı Türk Bayrağı ve fotoğrafı babası Ali Gencer ve ağabeyi Mustafa Gencer'e takdim edildi.
Taziye Ziyareti
Vali Cevdet Can ile Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce beraberindeki protokol üyeleri ile birlikte Şehit Uzman Çavuş Yasin Gencer'in Turhal ilçesi Yavuz Selim Mahallesi'nde bulunan baba evinin önüne kurulan taziye çadırını ziyaret ettiler.
Şehidin babası Ali Gencer, ağabeyi Mustafa Gencer ve yakınlarına başsağlığı ve sabır temennisinde bulunan protokol, şehidin evini de ziyaret ederek İl Müftüsü Ahmet Erdem'in yaptığı duanın ardından şehidin annesi, ablaları ve yakınlarına taziyelerini ilettiler.

Sayfa Başı