ERBAA'da Yaz Kur'an Kursları Çocuk Şenliği Düzenledi | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

ERBAA'da Yaz Kur'an Kursları Çocuk Şenliği Düzenledi

Cumhuriyet meydanında muhteşem bir program

2015-08-22
ERBAA'da Yaz Kur'an Kursları Çocuk Şenliği Düzenledi

Erbaa Müftülüğü Yaz Kur'an Kursları Çocuk Şenliği Düzenledi
Erbaa müftülüğü tarafından yaz Kur'an kurslarının sona ermesi münasebetiyle kapanış programı düzenlendi.
Erbaa genelinde bu yıl müftülüğümüze bağlı cami ve Kur'an kurslarına yaklaşık 6000 kayıtlı öğrenci iştirak etti.22 Haziran da başlayan ve üçer haftalık dönemler halinde gerçekleştirilen yaz Kur'an kursları 21 Ağustos 2015 tarihinde sona erdi.
Kursların sona ermesi nedeniyle Erbaa müftülüğü 21.08.2015 tarihinde ‘'Yaz Kur'an Kursları Çocuk Şenliği'' adı altında Cumhuriyet meydanında muhteşem bir program gerçekleştirdi.
Programa Tokat il müftüsü Ahmet Erdem, Erbaa kaymakamı Abdulkadir Demir, Erbaa müftüsü Mehmet Ceylan, İlçe emniyet müdürü Tuncay Özcanlı, kamu kurum temsilcileri ile birlikte çok sayıda davetli katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program da yaz Kur'an kursu öğrencileri bilgi, beceri ve yeteneklerini sundular. Programın sunumu ve içeriğin tamamını müftülüğümüz koordinesinde yaz Kur'an kursu öğreticileri, din görevlileri ve öğrencileri hazırladılar.
Yaz Kur'an kursları şenliği olarak düzenlenen kapanış programında öğrenciler ilahiler seslendirdiler,''Doğru namaz, Şükür ve Nikah ‘' isimli skeç gösterisi sahnelendi. Peygamber efendimizin (s.a.s) veda hutbesini ezbere okuyan öğrenciler katılımcılara duygusal anlar yaşattı. Namaz surelerinin mealleriyle birlikte okunduğu program da yaz Kur'an kursu öğrencileri sema gösterisi sundular.

Çift ezan da yine öğrenciler tarafından okundu. Görme engelli Kur'an kursu öğrencisinin Braille alfabesi ile okuduğu Kur'anı kerim büyük beğeni topladı. Çeşitli cami ve Kur'an kursu öğrencilerinin oluşturduğu ilahi korosu ilahiler seslendirdi. Programın duası da yine öğrenciler tarafından yapıldı.
Camiler arası halı saha turnuvalarında A ve B kategorisinde ilk üçe giren Cami öğrencilerine kupaları programda takdim edildi.
Programda İl müftüsü Ahmet Erdem ve İlçe kaymakamı Abdulkadir Demir selamlama konuşması yaptılar. Erbaa ilçe müftüsü Mehmet Ceylan yaptığı konuşmada,

verimli bir yaz Kur'an kursu dönemi geçirdiklerini belirterek, emeği geçen din görevlilerine, Kur'an kursu öğreticilerine, öğrencilere ve velilere teşekkür etti. İlçe müftüsü Mehmet Ceylan yaz Kur'an kursları çocuk şenliğinde emeği geçen tüm öğretici, öğrenci ve katılımcılara da ayrıca teşekkür etti.

Sayfa Başı