TERÖRE HAYIR! AKAN KANI DURDURUN! | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

TERÖRE HAYIR! AKAN KANI DURDURUN!

TOKATLILARDAN KADIKÖYDE TERÖRE BASIN AÇIKLAMASI

2015-08-23
TERÖRE HAYIR! AKAN KANI DURDURUN!

TOKATLILARDAN KADIKÖYDE TERÖRE BASIN AÇIKLAMASI
TOSİAD İSTANBUL ŞUBE Sİ ÖNCÜLÜĞÜNDE İSTANBULDAKİ TOKATLI STK LAR KADIKÖY İSKELE MEYDANINDA YAĞAN YOĞUN YAĞMURA RAMEN DOĞU VE GÜNEYDOĞUDAKİ TERÖR OLAYLARINDA BEŞ GÜN İÇİNDE İKİ TANE ŞEHİT VEREN TOKAT İÇİN TERÖRE VE AKAN KANA DUR DEMEK İÇİN BASIN ACIKLAMASI YAPTI AÇIKLAMAYA ZİLDEF YÖNETİM KURULU , TOKDEF YÖNETİM KURULU , TOKKON,DAN BAŞ.YARD.MURAT TOKAT , TOKAT SPOR BAŞ.YARD. VE TUZLA TOKATLILAR DERNEĞİ BAŞKANI ENDER DEMİRTAŞ VE YÖNETİM KURULU ONBEŞLİLER GRUBU VE BİRCOK STK VE YEREL BASIN DA KATILIRKEN BASIN AÇIKLAMASINI TOSİAD İSTANBUL ŞUBE BAŞKANI BAKİ TORAMAN İLKE TV MİKROFONLARINDAN YAPTI
YAPILAN AÇIKLAMA ŞÖYLE
"Bizim topraklarımız Çanakkale savaşına gönüllü giden ve geri dönmeyen, 15-16 yaşındaki 1315 liler için "hey 15 li" ağıdını yaktı. Türkiye'nin hiçbir köşesinde yeni ağıtlar yakılmasın.
Anne, babalar, eşler, çocuklar ağlamasın":
Terör; istekleri karşılanmayınca can almaya devam ediyor. 1980 öncesinde, sağ sol diye kardeşi kardeşe vurdurdular, 1992 den buyana etnik köken, mezhep ayrımcılığıyla aynı oyun oynanıyor. Sonuç hep aynı; gencecik çocuklar, hayatlarının baharında ya toprağa, ya da cezaevine giriyorlar. Çocuklarımız bize zamansız veda etmesin.
Bizler, İstanbul'daki Tokat Dernek ve Federasyonları olarak, teröre karşı demokrasi ve parlamenter uzlaşma kültürünün yanında olan her girişimi desteklediğimizi ilan ediyoruz.
Ülkemizin barış ikliminde yaşaması tek dileğimiz. Cahit Sıtkı Tarancı; Memleket isterim, Ne başta dert, ne gönülde hasret olsun; Kardeş kavgasına bir nihayet olsun. Memleket isterim, Yaşamak, sevmek gibi gönülden olsun; olursa bir şikâyet ölümden olsun diyor.
Şair terörü değil, eceli anlatıyor. Kim evladını sonu olmayan bir kavgaya kurban etmek ister. Asker, polis, sivil memleket evlatları, birer birer yiterken, sessiz kalmak mümkün mü?
Tokat ilimiz 1992 den buyana teröre 229 şehit verdi. Ne yazık ki Tokat en hem en çok göç veren, hem de en fazla şehit veren illerimizden biri. En son şehit teğmenimiz Hubeyip Turan'ı toprağa verdik.
Bizim topraklarımız Çanakkale savaşına gönüllü giden ve geri dönmeyen, 15-16 yaşındaki 1315 liler için "hey 15 li" ağıdını yaktı. Türkiye'nin hiçbir köşesinde yeni ağıtlar yakılmasın. Anne, babalar, eşler, çocuklar ağlamasın.
7 Haziranda görev verdiğimiz siyasiler, ülkeyi yeni bir seçime sürüklerken, "Teröre karşı Mecliste tek ses olsun" diyemediler. Şehitleri üzerinden siyaset yapan hiçbir ülke refah ve huzur bulamaz.
Bunun bilincinde olan biz Sivil Toplum örgütlerinin temsilcileri bugün İstanbul'da tüm Türkiye'ye sesleniyoruz.
TERÖRE HAYIR. AKAN KANI DURDURUN.
KISIR SİYASİ ÇEKİŞMELER UĞRUNA VATAN EVLATLARINI YİTİRMEYELİM.
KAMUOYUNA SAYGIYLA SUNARIZ.
TOKAT DERNEK VE FEDERASYONLARI
TOKAT GÜÇBİRLİĞİ PLATFORMU

Sayfa Başı