EMİR ŞEYH TÜRBESİNİN TEMELİ TÖRENLE ATILDI | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

EMİR ŞEYH TÜRBESİNİN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

Reşadiye ilçesinde Emir Şeyh Yakup Türbesinin....

2015-09-28
EMİR ŞEYH TÜRBESİNİN TEMELİ TÖRENLE ATILDI

Vali Cevdet Can, Reşadiye ilçesinde Emir Şeyh Yakup Türbesinin temel atma törenine katıldı.
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan törene Vali Cevdet Can'ın yanı sıra Tokat Milletvekili Coşkun Çakır, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, İl Emniyet Müdürü Fikri Yalman, İl Jandarma Komutanı Albay Erkan Alacakurt, Reşadiye Kaymakamı Faruk Erdem, Reşadiye Belediye Başkanı Cemil Kılıç, Tokat Milletvekili adayı Kadim Durmaz, Pir Sultan Abdal Derneği Genel Başkanı Muharrem Erkan ve vatandaşlar katıldı.
Törende konuşan Vali Cevdet Can, güzel bir günde bulunduklarını söyledi.
Anadolu'yu Anadolu yapanların Anadolu'yu sevgi yurdu yapan güzel bir insanın hatırası için temel atma töreninde olduklarını ifade eden Vali Cevdet Can, " Onlar arif insanlardır manevi şahsı önünde saygı ile eğiliyoruz. Bu sebeple bir ibadet makamındayız, bir ibadet yerindeyiz" dedi.
Bu topraklara gelen güzel insanların bir amaçla geldiklerini kaydeden Vali Can, " Bu toprakları yurt yapmak için ve bu topraklarda yaşayan yurttaşları da edepli yapmak için gayret göstermişlerdir. Güzel ahlakı tamamlamak için görevlendirilmişlerdir" diye konuştu.
Tokat'ın Anadolu'nun mayalanmasında, oluşmasında büyük bir tarihi öneme sahip olduğunun altını çizen Vali Can, " O yüzden bu toprakların insanlarına hem Mevlana Hazretleri seslenmiş, hem Evliya Çelebi, hem de Hacı Bektaşi Veli hazretleri seslenmiş ve övmüştür" diye konuştu.
Yapılan konuşmaların ardından türbenin temeli atıldı.

Sayfa Başı