GİRİŞİMCİNİN ÖNÜNÜ AÇMAK İÇİN BÜROKRASİ OLMAYACAK | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

GİRİŞİMCİNİN ÖNÜNÜ AÇMAK İÇİN BÜROKRASİ OLMAYACAK

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu...

2015-10-12
GİRİŞİMCİNİN ÖNÜNÜ AÇMAK İÇİN BÜROKRASİ OLMAYACAK

Vali Cevdet Can, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'na sundukları projeleri onaylanan çiftçiler için düzenlenen sözleşme imza törenine katıldı.

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Tokat İl Temsilciliği'nde, sundukları projeler onaylanarak destek almaya hak kazanan çiftçiler için protokol imza töreni düzenlendi. Tokat İl Koordinatörlüğü binasında gerçekleşen imza törenine Vali Cevdet Can'ın yanı sıra Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü M. Ali Yavaş, Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu Tokat İl Koordinatörü Fuat Ferit Yazar ve projeleri onaylanan çiftçiler katıldı.

İmza töreninde konuşan Vali Cevdet Can,

Tokat'tın sebzelerinin değer kazanması gerektiğine işaret ederek bu anlamda özellikle de domates üreticilerini rahatlatacak çalışmalar yaptıklarını söyledi. Özel bir firmanın domates işleme tesisi kurduğunu söyleyen Vali Can, bu tesiste kurutma işleri dahi yapılabildiğini belirtti.

Vali Can, tarımdaki hedeflerini ve projelerini ise şöyle anlattı; "Tarımdaki hedefimize gelince; Tokat'ı biz 3'e böldük, biri Artova Ovası, biri Kazova, diğeri ise Niksar'ı da kapsayan Erbaa Ovası. İçine bir de Tozanlı ve Kelkit'i de ekliyoruz. Buraların yaş sebze üretmesi için bir takım alt yapı hizmetleri alması lazım. Geniş bir pazara sahip olmak için bu gerekli."

Özel idarenin tarım destekleme fonunun geniş bölümünü seraya ayarladıklarını dile getiren Vali Can; "Bağ üzümüne de önümüzdeki sene ciddi destek vereceğiz. Bir de tabi ceviz var. Bu 3 konuyu biz gündeme aldık. Dördüncüsü, geleneksel tohumlardan tekrar dönüşümü sağlamayı amaçlıyoruz" dedi.

Özellikle genç çiftçiye hibeyi artırdıklarını dile getiren Vali Can konuşmasını şöyle sürdürdü; "İnşallah biz bunları başardığımız takdirde Tokat, tarımda büyük yol kat etmiş olacak. Kelkit bölgesine kalkınma projesi kapsamında destekler sürerken küçükbaş hayvancılığa da destek vereceğiz. Büyükbaş hayvancılığa zaten destek veriliyor. Kırsal kalkınmada kümes hayvanları da dahil tüm hayvancılık işleri için destekler verilecektir. Bu noktada Tarımsal ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu'na teşekkür ediyorum. Müteşebbisleri artırma noktasındaki çalışmalarından, özellikle de genç müteşebbislerden dolayı. Çiftçimize büyük katkılar sundular. 81 ilden 42'sinde bu kurum var. Destekleyenlerden, kuranlardan Allah razı olsun diyorum. Tokat'ta büyük bir potansiyel var, bizim isteğimiz girişimcilerin artması. Kurum çalışanları oturmayacaklar, gezerek insanlarımızı teşvik edecekler. Yerimizde oturmayacağız, vatandaşlarla temas halinde olacağız. Benim bu kurumdan isteğim; altınızda çalışanlara iyi davranın, bir de gelen vatandaşın işini kolaylaştırın."

Proje noktasında girişimcinin önünü açmak için bürokrasi olmayacağına işaret eden Vali Can; "Bunu biz kaldıracağız, yeter ki girişimci istekli olsun" sözleri ile konuşmasını sonlandırdı.

Vali Can'ın konuşmasının ardından, sunulan projeleri onaylanan ve destek alamaya hak kazanan çiftçilerle sözleşme imzalandı, hatıra fotoğrafı çektirildi.
9 Ekim 2015

Sayfa Başı