Erbaa Müftülüğü Muharrem Ayı İftarı Verdi | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Erbaa Müftülüğü Muharrem Ayı İftarı Verdi

Erbaa ilçe müftülüğü Muharrem ayı münasebetiyle iftar yemeği verdi.

2015-10-24
Erbaa Müftülüğü Muharrem Ayı İftarı Verdi

Erbaa ilçe müftülüğü Muharrem ayı münasebetiyle iftar yemeği verdi.
Erbaa'da 23.10.2015 tarihinde verilen ve Erbaa müftülüğü tarafından düzenlenen iftar yemeğine, Erbaa kaymakamı Abdulkadir Demir, Erbaa belediye başkanı Hüseyin Yıldırım, Erbaa ilçe müftüsü Mehmet Ceylan, İlçe jandarma komutanı J. Binbaşı Nayil Gözütok, İlçe emniyet müdürü Tuncay Özcanlı, Dede Rıza Şahin ile birlikte daire amirleri ve çok sayıda davetli katıldı.
Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan program da ilçe müftüsü Mehmet Ceylan'ın yaptığı dua ile iftarlar açıldı. İftar yemeği sonrası duasını Dede Rıza Şahin'in yaptığı program da,Erbaa müftülüğü din görevlileri günün anlam ve önemini belirten ilahiler seslendirdiler ve ney dinletisi sundular.
Erbaa ilçe müftüsü Mehmet Ceylan yaptığı konuşma da; Peygamber Efendimiz (s.a.s.) içinde bulunduğumuz bu ay için ''Allah'ın ayı'' demiş. Dolayısıyla bu söz bize bu ayın değerini, kıymetini, önemini hatırlatıyor. Bu ay aynı zamanda Hz. Peygamberimizin (s.a.s.) ciğer paresi Hz. Hüseyin ve onun arkadaşlarının şehit edildiği bir aydır. Kerbela ayından ders alınması gerektiğine inanıyor, Cenab-ı Hak İslam âlemine bir daha Kerbelalar yaşatmasın diyoruz" dedi. İlçe müftüsü Mehmet Ceylan Türkiye'nin birçok yerinde Diyanet İşleri Başkanlığının muharrem ayı iftarı düzenlediğini dile getirerek bu vesileyle programa katılan tüm davetlilere teşekkür etti.
Programda Dede Rıza Şahin, Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir ve Erbaa belediye başkanı Hüseyin Yıldırım günün anlamı üzerine konuşma yaptılar.
Program muharrem ayı iftar yemeği ve günün anlamı üzerine yapılan konuşmalarla sona erdi.

Sayfa Başı