Ravakbaba Türbesi’nde Çalışmalar Devam Ediyor | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Ravakbaba Türbesi’nde Çalışmalar Devam Ediyor

Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer

2015-10-26
Ravakbaba Türbesi’nde Çalışmalar Devam Ediyor

Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer Tokat'ta tarihi mirasın kalkındırılması ve kentin değerlerinin gün yüzüne çıkarılması projelerine bir yenisini daha ekledi. Erbaa ilçesine bağlı Çevresu köyünde bulunan Ravakbaba Türbesi'nin restorasyon çalışmalarını Başkan Dizer yerinde inceledi.

Tokat İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer ve Erbaa İl Genel Meclis Üyesi Ali Arslan ilçeye bağlı Çevresu Köyünde bir dizi incelemelerde bulundu. Başkan Dizer, Tokat İl Özel İdaresi tarafından restorasyonu yapılan Ravakbaba türbesini ziyaret ederek yetkililerden bilgi aldı. 2015 yılı yatırım programına alındığını ve kaynağın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne aktarıldığını kaydeden İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer, ‘' Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz Revvakbaba türbesinin restorasyon ihalesini yaptı. İhaleyi alan firma bugün itibariyle çalışmalarına başladı. Kısa zaman içerisinde Revvakbaba tekkesinin restorasyon çalışmalarını tamamlayarak vatandaşlarımızın ziyaretine açacağız. Bu arada hemen türbenin karşısından bulunan Ravakbaba Camii'nin de 2016 yılı yatırm programına alarak restorasyona başlayacağız'' dedi.

İl Genel Meclisi Başkanı Adem Dizer'e Çevresu köyü sakinleri ise yaptığı çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

Revvakbaba Türbesi ve Camiisi hakkında bilgi.
Türbenin restorasyonu için 2014 yılında Erbaa Çevresu Köy Tüzel Kişiliği tarafından röleve ve restorasyon projeleri Nuh Proje Mimarlık Mühendislik İnşaat Restorasyon İş Sağlığı ve Güvenlik Ltd. Şti. tarafından hazırlanmış ve kurul tarafından onaylanmıştır. Tokat İl Özel İdaresi tarafından 2015 yatırım programında Türbenin restorasyonu için gerekli ödenek İl Kültür ve Turizm Müdürlüğüne aktarılmış ve İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından yapılan ihale sonucunda restorasyon işlemi başlatılmıştır.

Çevresu Köyü, Tokat İli'nin Erbaa İlçesi'ne bağlı bir köydür. Tapunun 591 nolu parselinde kayıtlı Revak Baba Türbesi 10.10.1996 tarih ve 2090 sayılı karar ile Kayseri Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu tarafından tescillenmiştir.

Türbe mezarlık alanı içerisinde yer almaktadır. Çevresindeki mezar taşları üzerindeki sülüs yazısından 15. yy yapısı olduğu anlaşılmaktadır. Türbenin ne zaman ve kim tarafından yapıldığı bilinmemektedir. Yapı günümüze kadar depremlerden ve coğrafi şartlardan dolayı oldukça yıpranmıştır. Yapıda bulunan devşirme malzemeler Roma dönemine ait kalıntılardır. Yapının gövde bölümünün 1939 depreminde yıkıldığı düşünülmektedir. Türbede bulunan hol kısmı ise türbe incelendiğinde özgün olmadığı ve sonradan yapıya eklendiği görülmektedir. 10.10.1996 tarihli ve 2090 sayılı tescil fişinde belirtildiği üzere Seyyid İbrahim Hazretleri Türbesi olarak da bilindiği söylenilmektedir.

Türbe mezarlığın batısında yer almaktadır. Türbenin güneyinde ve kuzeyinde Osmanlı dönemine ait birçok mezar bulunmaktadır.

Sayfa Başı