Ödül Törenine Tokat Damga Vurdu | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Ödül Törenine Tokat Damga Vurdu

Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri

2015-10-27
Ödül Törenine Tokat Damga Vurdu
Milli Eğitim Bakanlığı Batı Karadeniz Bölgesi "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri" ne Tokat damga vurdu.
Milli Eğitim Bakanlığı Batı Karadeniz Bölgesi "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri" düzenlenen törenle sahiplerine verildi. Törene; Tokat, Bartın, Çankırı, Karabük, Samsun ve Zonguldak illerinden ödül almayı hak kazanan projelerin sahibi eğitimciler katıldı.
Gaziosmanpaşa Üniversitesi Taşlıçiftlik Kampüsü Konferans Salonu'nda düzenlenen ödül törenine Vali Cevdet Can'ın yanı sıra; AK Parti Tokat Milletvekili Prof. Dr. Coşkun Çakır, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Stratejik Yönetim ve Planlama Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk, Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, GOÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Şahin, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Kent Konseyi Başkanı Abdullah Gürbüz, ödül almaya hak kazan eğitimciler ve diğer davetliler katıldı.
Eğitim ve öğretim alanında özgün ve modern uygulamaların ödüllendirilerek teşvik edilmesi ve paylaşımın sağlanması amacıyla 2012 yılından bu yana Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı'nca "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödüller" dağıtılıyor. Yenilikçi uygulamaların eğitim sistemimize kazandırılması, öğrenci ve öğretmenlerimize daha iyi eğitim ve öğretim imkanlarının sunulması amacıyla yürütülen başarılı çalışmalara verilen "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri" yarışmasının üçüncüsü 2014-2015 Eğitim ve Öğretim yılında gerçekleştirildi. Söz konusu yarışmaya ülke genelinde 5 kategoride 1047 başvurul yapıldı. Elektronik ortamda yapılan değerlendirmeler sonunda 123 çalışmaya saha ziyaretleri yapıldı ve saha ziyaretlerinin sonunda 89 çalışma Bölgesel Birincilik Ödülü almaya hak kazandı. Saha ziyaretine katılan 123 çalışmadan 21 tanesi Tokat ili eğitim kurumlarına ait projeler oldu. Ayrıca Batı Karadeniz Bölgesi'nde bölgesel birincilik alan 15 projeden 9 tanesi yine Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve bağlı kurumlarına ait.
Düzenlenen ödül töreninde konuşan Vali Cevdet Can; konuşmasına ilkokulda okuduğu zamanda Köyü'nde yaşadığı bir hikayeyi anlatarak başladı. Öğretmeninin okulun çamur olmaması için ürettiği projelerden bahsetti. Değişimin esas gücünün öğretmen olduğunu dile getiren Vali Can; "Bir ülkeyi değiştirmek istiyorsanız öğretmeninin değişmesini sağlamanız lazım. Ruhunu, yenilikçiliğe alıştırmanız lazım" dedi.
Vali Cevdet Can konuşmasını şöyle sürdürdü; "Tarihteki yöneticilere bakınız, ne olmak istersiniz? Diye sorsanız öğretmen olmak isteriz cevabını vermişlerdir. Ülkemizin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk de buna dahildir. O yüzden Başöğretmenlik unvanı kendisine verilmiştir.
Bizim inancımızda, herkesin Allah'ın bakışını yakalaması lazım. Cenab-ı Allah her an yaratma halindedir. İnsana da kendi ruhundan üflemiştir. Dolayısıyla insanın da her an bir şeyler üretme halinde olması gerekir. Peygamberimiz; "İki günü eşit olan zarardadır" buyurmuştur. Değişimin esas özü bizim inancımızdandır.
Hedefimiz;
Bu ülkenin, inancımızın, bu toprakların bize kazandırmış olduğu milli ve manevi değerlerin itibarını artırmak,
Yaptığımız işin itibarını artırmak,
Çalıştığımız şehrin itibarını artırmak olmalıdır.
Bunu gerçekleştirdiğimizde ülkemizin itibarını artırmış olacağız. İtibarı artmış bir ülke milletiyle, devletiyle itibarı artmış demektir.
"Değişmek için dünde kalmamak lazım" diyen Vali Can, konuşmasına Gazeteci Cemal İncesoyluer'e ait köşe yazısından bir bölüm paylaşarak son verdi. İncesoyluer yazısında; "Hiç kimse bir başkasına cahil, cühela diyerek kendisinin alim, fazıl olduğunu kanıtlayamaz. Bu kavramı hak etmek için verilen çabalar elbette sonuçsuz kalmaz. Hiçbir çabanın karşılıksız kalmadığını herkes bilir. Düne uyanmak anlaşılır bir şey olmakla birlikte, hep dünde kalmanın bir manası yoktur.
Hz. Mevlana;
"Her gün bir yerden göçmek ne iyi. Her gün bir yere konmak ne güzel. Bulanmadan, doğmadan, akmak ne hoş. Dünle beraber gitti cancağızım, ne kadar söz varsa düne ait. Şimdi yeni şeyler söylemek lazım" derken dünü inkarın önünü açmıyor, fakat sürekli dünde yaşamanın insanın yaratılış mayası olmadığını hatırlatıyor. Özetle, dalaşmak için düne öykünenler bilsinler ki bu gök kubbede hoş bir seda bırakamayacaklar" der.
Programda; Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, Milli Eğitim Bakanlığı Strateji Geliştirme Başkanlığı Stratejik Yönetim ve Planlama Daire Başkanı Mehmet Baki Öztürk, Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu ve AK Parti Tokat Milletvekili Prof. Dr. Coşkun Çakır da yaptıkları konuşmalarda değişimin öneminden bahsederek yenilikçi projeler üreten eğitimcileri tebrik ettiler.
Konuşmaların ardından ödül törenine geçildi. İşte, Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen proje kapsamında, Batı Karadeniz Bölgesi'nde "Eğitim ve Öğretimde Yenilikçilik Ödülleri"ni almaya hak kazanan projeler;
Öğretim Yöntem ve Teknikleri Kategorisi
1.Oyun mu? Matematik Mi?
Tokat Merkez TOKİ İlkokulu
2. Oyunlarla Adım Adım Hayata
Tokat-Erbaa Özel Eğitim Uygulama Merkezi 2. Kademe
3.Hayalimden Yansıyanlar
Tokat-Erbaa Alacabal Ortaokulu
Sanatsal, Kültürel, Sportif ve Çevreci Faaliyetler Kategorisi
1.Halk Müziği Öğretimi
Çankırı Merkez Selahattin İnal Güzel Sanatlar Lisesi
2.Okulum(A) Geleceğim
Samsun-Canik Vilayetler Hizmet Birliği Anaokulu
3.Okullarda İstenmeyen Davranışların Önlenmesi ve Okuldaşlık
Tokat-Merkez Rehberlik Araştırma Merkezi
Okul İdaresinin Geliştirilmesi Kategorisi
1.Taşımalı Öğrenci Yemek Hizmetleri
Bartın-Merkez Öğretmenevi ve Akşam Sanat Okulu
2.EKAP Eğitiminde Kaliteyi Artırma Projesi
Karabük-Eskipazar İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü
3.İnteraktif Ortamda Soru Cevap
Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Eğitim Öğretime Erişim ve Yönlendirme Kategorisi
1.Okula Maddeye Devam Et/Me
Tokat-Erbaa Anadolu İmam-Hatip Lisesi
2.Eğitimde Fark Var
Tokat-Zile Mesleki Eğitim Merkezi
3.Bilimin Işığı Sarsın Okulları
Zonguldak-Ereğli Cumhuriyet Ortaokulu
Serbest Kategori
1.İpek Böcekçiliğine Hayat Veriyoruz
Bartın-Merkez Budakdüzü İlkokulu
2.Taşımalı Eğitimde Nitelik Geliştirme
Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü
3.Çok Dilli Çok Kültürlü Kafe
Tokat İl Milli Eğitim Müdürlüğü
Vali Cevdet Can; törenin ardından ödül almaya hak kazanan proje sahibi eğitimcilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.
Sayfa Başı