1 KASIM TOKAT SEÇİM SONUÇLARI | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

1 KASIM TOKAT SEÇİM SONUÇLARI

SEÇİM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2015-11-01
1 KASIM TOKAT SEÇİM SONUÇLARI

Sandıklar kapandı, oylar sayılmaya başlandı.

Tokat Seçim sonuçlarına erbaagundem.com farkıyla ulaşabilirsiniz.

Seçim sonuçları için artık nefesler tutuldu. Yüksek Seçim Kurulu (YSK) kararına göre, doğudaki 32 ilde 07.00'de başlayan oy verme işlemi 16.00'da sona ermişti. Diğer illerde saat 08.00'de başlayan oy verme işlemi ise 17.00 itibarıyla tamamlandı.Seçmenler, Türkiye genelinde kurulan 175 bin 6 sandıkta oylarını kullandı. Süre sona erdiği halde sandık başında oylarını kullanmak üzere bekleyen seçmenler varsa sandık kurulu başkanı bu kişileri saydıktan sonra sırayla oylarını kullanmalarına izin verecek.

Bu arada, yurt dışındaki seçmenler için gümrük kapılarında oy verme işlemi de tamamlandı.

- Yurt dışından gelen oylar aynı anda açılacak

Yurt dışındaki seçmenler için 54 ülke, 113 temsilcilikte sandık kurulmuş, 8 Ekim'de başlayan oy verme işlemi 25 Ekim'de sona ermişti. Yurt dışında kullanılan oy pusulaları, uçaklar ve diplomatik kuryelerle Türkiye'ye getirilmişti.

Ankara'daki Yurt Dışı İlçe Seçim Kurulunda saklanan bu oylar da diğer oylarla eş zamanlı açılarak sayılmaya başlanacak.

SEÇİM SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

Türkiye'de seçim denilince ilk akla gelen kurum olan Yüksek Seçim Kurulu (YSK) bu seçimde de yine en çok konuşulan kurumlardan biri olacak. Merakla beklenen YSK seçim sonuçları oy verme işleminin son bulmasının ardından vatandaşlara açıklanacak

Bütün yayınlar saat 21.00'den sonra serbest olacak ancak YSK tarafından gerek görülmesi halinde saat 21.00'den önce de yayınların serbest bırakılmasına karar verilebilecek.

SEÇİM SÜRECİ

13 yıldır iktidarda olan Ak Parti 7 Haziran seçimlerinde %40,8 oy alarak seçim sonuçlarından birinci parti olarak çıktı. Bu sonuçlar Ak Parti'nin tek başına iktidar olması için yetmedi. Seçim sonuçlarından Cumhuriyet Halk Partisi ikinci parti olarak çıktı. CHP oyların %24,9'u ile 132 sandalye elde etti. CHP'nin milletvekili sayısı 2011 genel seçimlerine göre düştü. Milliyetçi Hareket Partisi ise hem oy oranını hem de vekil sayısını bir önceki seçime göre arttırdı. Halkların Demokratik Partisi (HDP) ise ilk kez katıldığı seçimde %13,1 oy olarak 80 milletvekili çıkardı.

Sayfa Başı