YAŞAMAK ÇOK GÜZEL, FARKINA VARIN ORGAN BAĞIŞLAYIN | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

YAŞAMAK ÇOK GÜZEL, FARKINA VARIN ORGAN BAĞIŞLAYIN

Tokat İl Sağlık Müdürlüğü tarafından...

2015-11-04
YAŞAMAK ÇOK GÜZEL, FARKINA VARIN ORGAN BAĞIŞLAYIN

Antalya'da geçirdiği rahatsızlık sonucu beyin ölümü gerçekleşen ve organları 7 kişiye umut olan ağabeyi Ahmet Öztoprak'tan etkilenen simitçi Mehmet Öztoprak da organlarını bağışladı.

Tokat İl Sağlık Müdürlüğü tarafından organ bağış haftası dolayısı ile Cumhuriyet Meydanı'nda stant kuruldu. Emekli olduktan sonra simit satarak çalışmaya başlayan 50 yaşındaki Mehmet Öztoprak, stantta bilgi aldıktan sonra organlarını bağışlamaya karar verdi. Ramazan ayında Antalya'da geçirdiği rahatsızlık sonucu abisi Ahmet Öztoprak'ın beyin ölümü gerçekleşmesi sonucu bağışlanan organlarının 7 kişiye umut olduğunu belirten Öztürk, bu nedenle kampanyayı destek vermek istediğini ifade ederek organlarını bağışladı.

Sağlık-Sen Şube Başkanı Suat Mantar da tüm organlarını bağışlayarak kampanyaya destek verdi.

"YAŞAMAK ÇOK GÜZEL, FARKINA VARIN ORGAN BAĞIŞLAYIN"

İl Sağlık Müdürü Dr. Yunus Topal, "Yaşamak çok güzel, farkına varın organ bağışlayın" sloganı ile organ ve doku bağışının önemine dikkat çektiklerini kaydetti. Türkiye'de organ ve doku bağışının istenilen sayılarda olmadığını ifade eden Müdür Topal, "Organ yetmezliği neden ile tedavi görmekte olan birçok hasta organ ve doku beklerken maalesef yaşamını yitirmektedir. İnsanların yaşam kalitesini olumsuz yönde etkileyen kişinin sosyal ve iş hayatında kayıplara yol açan bu durum çok önemli olup bakanlığımızın öncelikleri arasındaki bir konudur" dedi.

TOKAT 2 BİN 10 KİŞİ ORGAN BAĞIŞI İLE 17. SIRADA

Topal, Türkiye diyaliz bilgi sistemine kayıtlı 60 bin 258 hastanın 22 bin 150'si organ bağışı için bekleme listesinde olduğunu ifade ederek, "Ancak güncel organ bağışı yapan kişi sayısı ülkemizde 15 bin 650 civarında. Bu sayılarda gösteriyor ki organ ve doku bağışı yetersiz. Tokat'ta organ ve doku bağışçı sayısı 2 bin 10 olarak Türkiye sıralamasında 17. sıradayız. Bu amaçla bağışı sayısını artırmak için bu standımız bir hafta boyunca Cumhuriyet Meydanında kalacak" diye konuştu.

Programa Tokat Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Mehmet Erşan, İl Halk Sağlığı Müdürü Dr. Cihat Zülfüoğulları, Tokat Devlet Hastanesi Yöneticisi Uzm. Dr. Cengiz Yakıt katıldı.

Sayfa Başı