EROĞLU: BİLİNÇLİ NESİL YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

EROĞLU: BİLİNÇLİ NESİL YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Ambalaj ve Çevre Hakkında Bilmemiz Gerekenler

2015-11-06
EROĞLU: BİLİNÇLİ NESİL YETİŞTİRMEK İSTİYORUZ

Çevreye karşı duyarlı bir nesil yetiştirmek için ilkokullarda ve mahallelerde sürekli bilinçlendirme toplantıları düzenlediklerini belirten Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, özellikle atık pil konusuna eğildiklerini söyledi.
Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde yaklaşık 1.5 yıldır düzenli olarak yürütülen çalışmalar kapsamında geri dönüşüm ve çevreye büyük zararlar veren atık pillerin toplanmasına yönelik bilgilendirmeler devam ediyor. İlkokullar ve mahallelerde eğitim veren Çevre Mühendisi Serap Seçkin İlter, geçtiğimiz yıl okullarda yaptıkları çalışmalarda, öğrencilere 4000 adet "Ambalaj ve Çevre Hakkında Bilmemiz Gerekenler" adlı kitap dağıtıldığını, bu eğitim yılında ise yine 10.000 adet eğitici kitabı öğrencilere ulaştırarak, çevre konusunda hassasiyet oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.

Son olarak Alitepe Topçubağı İlkokulu ve Alparslan İlkokulu öğrencilerine Trafik Eğitim Pisti'nde bilgilendirme faaliyetleri yaptıklarını ifade eden İlter, öğrencilere Hacivat Karagöz gölge oyunu ile de "Gölgeyiz gerçeği söyleriz" temalı filmi izleterek, eğitimlerin pekiştirildiğinin altını çizdi.

Amaçlarının temel belediyeciliğin dışına çıkarak, sosyal belediyeciliği ve kente yönelik bir duyarlılığı da tesis etmek olduğunu vurgulayan Başkan Eroğlu ise, "Tokat Belediyesi olarak, yaşadığı ortamda gelişen olaylara duyarlı, çevre sorunlarının çözümüne yönelik fikir üreten, fiili çaba sarf eden bir toplum oluşturmak ve bireylerde geri dönüşüm alışkanlığı kazandırmak için mahallelerimizde ve okullarda Çevre ve Geri Dönüşüm bilgilendirme çalışmaları düzenlemekteyiz. Biz şehrimize yatırım yaparken, insanımıza da yatırım yapma, bilinçli bir nesil yetiştirme çabasındayız" diye konuştu.

İlter ayrıca, vatandaşların evsel atıklarını çöp toplama saatleri içerisinde, sızdırmaz poşette ağzı kapalı olarak kapı önüne ya da en yakın konteynıra bırakmalarını talep ettiklerini söyledi. Zamansız çıkarılan çöplerin sızıntı sularının çevreyi kirlettiğini, kötü koku yaydığını ve hastalıklara yol açan bakteriler oluşturduğunu da sözlerine ekleyen Çevre Mühendisi Serap Seçkin İlter, çevreye atılan pillerin içerisindeki zehirli kimyasalların toprağı ciddi anlamda kirlettiğini ve ayrı olarak biriktirip, en yakın mahalle muhtarlıkları, okullar, camiler ve belediye şantiyesinde bulunan atik pil toplama kutularına bırakmalarını istedi.

Sayfa Başı