Erbaa Depremi Konuştu | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Erbaa Depremi Konuştu

Konferans Sırasında Deprem Tatbikatı

2015-11-06
Erbaa Depremi Konuştu

Geçtiğimiz 9 Ekimde 5.1 ile depremi yeniden hatırlayan Erbaa'da deprem Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezinden Jeofizik Mühendisi Yavuz Güneş konferans verdi.

Erbaa Belediyesinin düzenlediği konferans Erbaa Belediyesi Kültür ve Kongre Merkezinde Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir, Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, İlçe Müftüsü Mehmet Ceylan, GOP Üniversitesi Sağlık Meslek Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr. İrfan Usta ve çok sayıda Erbaalının katılımıyla gerçekleştirildi.

Erbaa'nın birinci derece deprem kuşağında yer aldığını ifade eden Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım "Her birimiz el birliği yaparak Erbaa'mızdaki deprem bilincini deprem farkındalığını anlatacağız. Bu eğitimlerin devamı gelecek Milli Eğitim Müdürümüzle de görüşeceğiz. İnşallah çocuklarımızdan başlayarak bir şeylerin daha iyiye gideceğini düşünüyorum." dedi.

Geçtiğimiz ay Erbaa'da yaşanan depremin hemen arkasından programın yapılmasının isabetli olduğunu ifade eden Erbaa Müftüsü Mehmet Ceylan"Belediye başkanımızı tebrik ediyorum. Atalarımızın bir sözü var ‘Demir tavında dövülür' yaşadığımız depremin peşinden bu programın yapılması daha isabetli olmuştur. Faydalı olacaktır buna inanıyorum. " dedi.Depreme karşı bilinçli olunması gerektiğini vurgulayan Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir " Deprem gerçeği var. Her an için olabilir. Şuan için de olabilir. Sonrası için de olabilir. Bu noktada bizlere düşen vazifeler var. Bu noktada en önemli nokta bilme hususu. Deprem gerçeğini bilerek, yapılarımızı depreme dayanıklı yapacağız." diye konuştu. Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi Bölgesel Deprem-Tsunami İzleme ve Değerlendirme Merkezinden Jeofizik Mühendisi Yavuz Güneş konferans sırasında deprem anında neler yapılması gerektiğini aktardı. Güneş seyircilerin de kendisine eşlik ederek deprem anında nasıl davranması gerektiğini uygulamalı olarak gösterdi. Seyircilerin de katıldığı tatbikatla birlikte konferans sona erdi.

Sayfa Başı