Sempozyum Sonrası Niksar Ziyaretleri | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Sempozyum Sonrası Niksar Ziyaretleri

DANİŞMENDLİLERİN BAŞKENTİNDE DANİŞMENDLİLER SEMPOZYUMU

2015-11-13
Sempozyum Sonrası Niksar Ziyaretleri

DANİŞMENDLİLERİN BAŞKENTİNDE "DANİŞMENDLİLER SEMPOZYUMU" DÜZENLENDİ
Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı hemşehrimiz Prof. Dr. M. Hüsrev Subaşı; "Bir Niksarlı, bir aydın ve bir araştırmacı olarak Danişmendliler Sempozyumunun yapılmasından çok mutlu oldum" dedi.
Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi, Niksar Belediyesi ve Gaziosmanpaşa Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen "Danişmendliler Sempozyumu" kapsamında bilim insanları Niksar'a geldiler.
Niksar'ın fatihi Melik Ahmet Danişmend Gazi'nin mezarını ziyaret eden bilim insanları ayrıca sırasıyla Roma Arsenali, Çöreği Büyük Camii ve Niksar Kalesini ziyaret ederek incelemelerde bulundular.
Niksar ziyaretlerinin ardından açıklamalarda bulunan Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı hemşehrimiz Prof. Dr. M. Hüsrev Subaşı; "Bir Niksarlı, bir aydın ve bir araştırmacı olarak bu sempozyumun yapılmasından çok mutlu oldum. Danişmendliler üzerini çok bir çalışma yok. Anadolu da ki İslam varlığının bir nevi ilk zamanlarını şekillendiren bir dönem olması hasebiyle bu sempozyum çok önemlidir. Gaziosmanpaşa Üniversitesi Rektörlüğü, Tokat Valiliği, Tokat Belediyesi ve Niksar Belediyesi'nin desteğini alarak bir çalışma yaptı. Aslında bunun tavsiye kararı bir sene önce yapılan Tokat Araştırma Sempozyumu kapanış programında tarafımızdan talep edilmişti. Bu sene bunu gerçekleştirdik. Gerçekten çok güzel bir sempozyum oldu. Genç nesilden araştırmacılar çalışmalarını sundular. Müzakereler oldu. Konuşmalar tamamlandığı zaman yayınlanacak. Bu tür çalışmaların devam etmesi lazım. Yeni genç araştırmacıların bu çalışmalara katılması lazım. Çalışmalarımızın tarih kısmı iyi ama edebiyat ve sanat kısmında daha yeni araştırmacılara ihtiyaç var. Bu sempozyumun en güzel kısmı ise kapanış oturumunda teklif edilen ve araştırmaları himaye edecek, sürekliliğinin takip edecek Danişmendli Araştırma Merkezinin kurulması oldu. Rektörümüz de bu teklifi kabul etti. Bununla ilgili çalışmalara başlayacağını söyledi" dedi.

Sayfa Başı