VALİ CEVDET CAN’IN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

VALİ CEVDET CAN’IN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

3 Aralık Dünya Engelliler Günü dolayısıyla

2015-12-02
VALİ CEVDET CAN’IN ENGELLİLER GÜNÜ MESAJI

Vali Cevdet Can "3 Aralık Dünya Engelliler Günü" dolayısıyla yayınladığı mesajda, toplumun gelişmişlik düzeyinin engellilere sunulan imkanlar ve hizmetlerle doğru orantılı olduğunu söyledi.
Vali Cevdet Can, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle mesaj yayınladı. Vali Can, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Engelli vatandaşlara toplumun ayrılmaz birer parçası olduklarını hissettirerek sorunlarına çözüm üretmek noktasında herkesin gücü ve imkanı ölçüsünde bir şeyler yapması gerekmektedir. Engellilere sahip çıkmak, onların sorunlarının çözümüne katkıda bulunmak ve yaşamlarını kolaylaştırıcı önlemler almak hepimizin ortak sorumluluğudur. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına karşı göstereceğimiz ilgi ve üreteceğimiz çözümler, insanımıza ve toplumumuza duyduğumuz saygının önemli göstergelerinden biridir.
Yapılan yasal düzenlemelerle engellilerin sosyal, ekonomik ve kültürel hayata katılmasına yönelik çalışmalar her geçen gün daha iyiye gitmektedir. Son yıllarda engelli vatandaşların sorunları ve çözümleri konusunda Devletimizin önemli çalışmaları ve yoğun gayret göstermeleri memnuniyet vericidir. Devletimizin engellilerin eğitim, istihdam, sağlık hizmetleri, bakım ve sosyal güvenliğine ilişkin sorunlarının çözümünde gücünü her daim hissettirerek, duyarlılık ve farkındalık yaratma yolunda ilerlemeye devam edeceğine inancımız tamdır.
Bir toplumun gelişmişlik düzeyi engellilere sunulan olanaklar ve hizmetlerle doğru orantılıdır. Herkes, gücü ve imkanları ölçüsünde engellilerin yaşamlarını kolaylaştırıcı bir şeyler yapmalıdır.
Engelli vatandaşlarımıza sadece bu hafta değil, tüm yaşamları boyunca engin bir sevgiyle sahip çıkmalıyız. Sosyal devlet olmanın en belirgin özelliği hiçbir vatandaşının geçim ve yaşam sıkıntısı çekmemesidir. Bu hedefin gerçekleşmesi ile birlikte engellilerin sorunlarına toplumsal duyarlılığın artması dileği ile herkese engelsiz, sağlıklı ve mutlu bir hayat sürmelerini dilerim."
Cevdet CAN
Tokat Valisi

Sayfa Başı