Erbaa Müftülüğü Hafızlık İcazet Merasimi | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Erbaa Müftülüğü Hafızlık İcazet Merasimi

Erbaa’da hafızlık icazet merasimi....

2015-12-14
Erbaa Müftülüğü Hafızlık İcazet Merasimi

Erbaa'da hafızlık icazet merasimi yapıldı. Erbaa müftülüğüne bağlı Merkez Kız Kur'an Kursun'da hafızlıklarını tamamlayan öğrenciler için Erbaa belediyesi kültür merkezinde 12.12.2015 tarihinde hafızlık icazet merasimi düzenlendi.
Kur'an tilaveti ile başlayan programa Tokat il müftüsü Ahmet Erdem, ilçe müftümüz Mehmet Ceylan ile davetlilerin katıldığı programa Erbaalılar yoğun ilgi gösterdi.
Programın açılış konuşmasını ilçe müftümüz Mehmet Ceylan yaptı. İlçe müftümüz yaptığı konuşma da Kur'anı kerim ve hafızlığın önemini anlattı. İlçe müftümüz Ceylan konuşmasında, ‘‘Kur'anı okumak ve anlamak için toprağa bir tohum atıldı. Çocuklarımız ve gençlerimiz hafızlığa başladı. İşte o tohum bugün zeminimizde çiçek açtı. Hafız olan çocuklarımız bir demet çiçek ve bir buket gül gibi karşınıza çıktı'' dedi. İlçe müftümüz; Peygamberimizin (s.a.s.) "Ümmetimin en şereflileri" müjdesine nail olmak isteyen evlatlarımızın, hafızlık müessesesini ahirete kadar devam ettireceklerini, hafız ailelerinin de dünyada hafız bir evlat yetiştirmenin mutluluğunu ahirette giyecekleri taç ile yaşacaklarını ifade etti.
Programda selamlama konuşması yapan Tokat il müftüsü Ahmet Erdem hafızlık müessesinin önemine vurgu yaparak; Sizler hafız oldunuz. Beyinlerinizde hıfzettiğinizi, bundan sonra hayatınızda da tatbik ederek yaşamalısınız. Allah sizlerden razı olsun. Sizler gibi güzide öğrencilerimizi yetiştirdiğimiz Kuran Kurslarının sayısını da inşallah çoğaltacağız." dedi. İl müftüsü programda emeği geçen Kur'an kursu öğreticilerine, öğrenciler ve ailelerine ve ilçe müftümüz Mehmet Ceylan'a gerçekleştirilen program nedeniyle teşekkür etti.
Hafızlık icazet merasimi programında Erbaa ilçe vaizi Serpil Güreldi Kur'an-ı kerim ve hafızlığın önemini ayet ve hadislerle anlattı.
Kur'an kursu öğrencileri ilahiler seslendirdi. Şiirler okuyan minik öğrenciler katılımcılara duygusal anlar yaşattı.
"İnsanlar cennete, cennet ise hafızlara âşıktır'' cümlesinin dikkat çektiği hafızlık icazet merasimi programı, hafızlığını bitiren öğrencilere taçlarının giydirilmesi ve yapılan dua ile sona erdi.

Sayfa Başı