Erbaa'dan Türkmen Kardeşlerimize Yardım Kampanyası | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Erbaa'dan Türkmen Kardeşlerimize Yardım Kampanyası

İHH Erbaa Temsilciliği ve Erbaa Belediyesi tarafından

2015-12-15
Erbaa'dan Türkmen Kardeşlerimize Yardım Kampanyası

İHH Erbaa Temsilciliği ve Erbaa Belediyesi tarafından açılan stantta Bayırbucak Türkmenlerine yardım kampanyası başlatıldı.

Erbaa Belediyesi ve İnsani Yardım Vakfı (İHH) Erbaa Temsilciliği tarafından Cumhuriyet Meydanı'na kurulan standın açılışı gerçekleştirildi. Açılışa Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir, Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, Milli Eğitim Müdürü Bekir Aslan, Belediye Meclis Üyeleri ve vatandaşlar katıldı. İHH Erbaa Temsilcisi Cengiz Çırak yardım komisyonları tarafından bugüne kadar 2 TIR un yardımının mazlum coğrafyalara gönderildiğini söyledi. Suriye'de İdlib'in Serakib ilçesinde İHH tarafından işletilen fırının Rus uçakları tarafından bombalandığını hatırlatan İHH Amasya Bölge Temsilcisi Serdal Benli, onlar uçaklar tarafından vurulan fırının yeniden hizmet vermeye başladığını ifade ederek, "Erbaa ve Amasya merkezli bölgeler olmak üzere tam 34 TIR toplamda 900 ton un, kuru gıda ve muhtelif yaşam malzemesi gönderdik. Bu ay sonunda inşallah 5 TIR yardımı Suriye'ye ulaştıracağız" dedi.

Suriyeli kız çocuğunun ailesine yazdığı ve sosyal medyada paylaşım rekorları kıran "Ben ölmek istiyorum. Belki cennette yemek yerim" sözlerini hatırlatan Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, "Bugün acıktık değil mi? Şu anda öğlen saati. Şimdi belki lokantalara gideceğiz, belki evlere gideceğiz yemeklerimizi yiyeceğiz. Hatta kilo alıyoruz diye rejim yapacağız. Ancak biz bugün un topluyoruz. Oradakilere ekmek vereceğiz. Bugün belki tek yiyecekleri ekmek bu insanların. Bugün bu insanlar tuzlu, baharatlı yemekleri yemeyeli kaç yıl olmuştur, kaç ay olmuştur. Babası ekmek kırıntısı verirken ağlayan bir baba görüyoruz. Bir baba kolay ağlamaz. Ya da bir yavrumuzun yazdığı mektubu görüyoruz. Ne diyor ‘Ben ölmek istiyorum. Belki cennette yemek yerim' diyor. Bunları unutmayalım.Buna göre yaşayalım. Ben belki İHH'ya vermiyorum diyenler olabilir. Onlar da gitsin diğer yardım kuruluşları aracılığıyla yardım etsin. Yeter ki mazluma hep beraber el uzatalım" diye konuştu. Erbaa Kaymakamı Abdulkadir Demir ise dünyada iyinin ve kötünün mücadelesi devam ettiğini ifade ederek, "İyi paylaşmaya çalışıyor. Kötü sahip olmaya çalışıyor. Kötü sahip olmak için her ne karışıklık çıkartması gerekiyorsa çıkartıyor. Hakeza dün Irak'tı, bugün Suriye. Bu sahip olma mücadelesi neticesinde mağdur olanlar genelde iyiler. Bu sıkıntıların giderilmesi lazım. İşte bu noktada insanın haysiyetli duruşudur yardımlaşma" şeklinde konuştu. Cumhuriyet Meydanı'nda bir hafta süre ile açık kalacak standa aralık ayı sonunda Suriye'deki Türkmenlere gönderilmesi planlanan un yardımı için vatandaşların bağışları kabul edilecek. Kampanya yıl sonuna kadar devam edecek.

Sayfa Başı