TURHAL'DAN 1 TIR UN YOLA ÇIKTI | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

TURHAL'DAN 1 TIR UN YOLA ÇIKTI

Suriye’deki Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.

2015-12-16
TURHAL'DAN 1 TIR UN YOLA ÇIKTI

Turhal Belediyesi ve İnsani Yardım Vakfı'nca (İHH) toplanan bir TIR un, Suriye'deki Bayırbucak Türkmenlerine gönderildi.
Turhal Belediyesi ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) tarafından Bayırbucak Türkmenlerine gönderilmek üzere un kampanyası başlatıldı. Kampanya sonucunda toplanan 1 TIR dolusu unun Bayırbucak Türkmenlerine gönderilmesi için Cumhuriyet Meydanı'nda tören düzenlendi. Törene Turhal Belediye Başkanı Yılmaz Bekler, Ak Parti İlçe Başkanı Abdullah Ay, İlçe Müftüsü Mehmet Akpınar, Belediye Başkan Yardımcıları, Belediye Meclisi Üyeleri, Turhal Gençlik Meclisi Üyeleri ve vatandaşlar katıldı.
Konuyla ilgili açıklama yapan Belediye Başkanımız Yılmaz Bekler, "Bu yardımı TurhalBelediyesi ve İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH) ortaklığı ile gerçekleştirdik. Turhal'dan bu yardıma katlı sunan gerek un vererek katkı sunan gerek parasal yardımda bulunarak katkı sunan bütün hayırseverlere teşekkür ediyorum. 25 ton un beraberinde başka yardım malzemeleri de bulunuyor. Toplam nakit karşılığı ise 32 bin lira tek başına böyle bir yardım TIR'ını doldurmuş olmasından dolayı bu şehrin belediye başkanı olarak onur duyuyorum, gurur duyuyorum. Bu yardımın toplanmasında destek veren Turhal Belediyesi Gençlik Meclisi'ne, AK Parti Turhal İlçe Teşkilatı Başkanlığı'na teşekkür ediyorum. Herkesin katkısı oldu ama bu iki kurumun kurumsal katkıları oldu. Bundan dolayı teşekkürü ayrıca bir borç biliyorum. Bayırbucak Türkmenleri halenSuriye'de, halen Türkmen adı ile anılan dilleri Türkiye Türkçesine en yakın olan Türkmen topluluğudur. Bu TIR'ın özellikle Bayırbucak'taki Türkmen köylerine gönderilmesini istedik. TIR, İHH aracılığı ile Bayırbucak'taki Türkmenlere gidecek" dedi.
Yapılan konuşmaların ardından dua edilerek TIR yola çıktı.

Sayfa Başı