ŞEHİDİMİZ EBEDİYETE UĞURLANDI | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

ŞEHİDİMİZ EBEDİYETE UĞURLANDI

Şehit Jandarma Uzman Çavuş Samet Pişkin'in cenazesi...

2015-12-22
ŞEHİDİMİZ EBEDİYETE UĞURLANDI


Şehit Jandarma Uzman Çavuş Samet Pişkin'in cenazesi, Niksar'da toprağa verildi.
Bitlis'te PKK'lı teröristlerce el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu şehit olan Jandarma Uzman Çavuş Samet Pişkin'in cenazesi, Niksar'da defnedildi.
Uçakla Merzifon Askeri Havaalanı'na buradan da karayoluyla Niksar'a getirilen şehidin cenazesi, "helallik" alınması için Bahçelievler Mahallesi 1. Etap TOKİ Konutları'ndaki babaevine götürüldü.
Burada şehidin nişanlısı Zeynep Örs, annesi Katibe, babası Fikri ve kardeşi Fatma Pişkin uzun süre tabuta sarılarak gözyaşı döktü.


Pişkin'in Türk bayrağına sarılı naaşı daha sonra Anadolu İmam Hatip Lisesi bahçesinde hazırlanan alana konuldu. Şehidin yakınları tabuta sarılarak ağıtlar yaktı. Şehidin naaşı İl Müftüsü Ahmet Erdem'in kıldırdığı cenaze namazının ardından Harmancık Mezarlığı'nda toprağa verildi.
Cenaze namazına şehidin ailesi, yakınları, Belediye Başkanı Özdilek Özcan'ın yanı sıra Tokat Valisi Cevdet Can, Ak Parti Grup Başkan Vekili Coşkun Çakır, AK Parti Tokat milletvekilleri Zeyid Aslan, Celil Göçer, Yusuf Beyazıt, Garnizon Komutanı Tuğgeneral Adnan Arslan, Niksar Kaymakamı Selami Kapankaya, askeri ve mülki erkan ile çok sayıda vatandaş katıldı.
Bitlis'te dün, merkeze bağlı Ölek köyü kırsalındaki Sehi Ormanları mevkisinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyon düzenleyen güvenlik güçlerinin geçişi sırasında toprağa döşenen el yapımı patlayıcının infilak ettirilmesi sonucu Jandarma Uzman Çavuşlar Samet Pişkin (25) ile Eren Kılıç (25) şehit olmuş, 9 asker de yaralanmıştı.

Sayfa Başı