BAŞKAN EROĞLU’DAN İMAR DEĞERLENDİRMESİ | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

BAŞKAN EROĞLU’DAN İMAR DEĞERLENDİRMESİ

Tokat'ta imarla ilgili revizyon çalışması ....

2015-12-30
BAŞKAN EROĞLU’DAN İMAR DEĞERLENDİRMESİ

Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, imarla ilgili yapılan çalışmaların değerlendirildiği toplantıda, " 'Ben yaptım oldu' ya da 'biz yaptık oldu' anlayışıyla hareket etmek istemiyoruz" dedi.

BAŞKAN EROĞLU'DAN İMAR DEĞERLENDİRMESİ
Tokat Ticaret ve Sanayi Odası ev sahipliğinde Tokat Belediye Başkanı Avukat Eyüp Eroğlu başkanlığında, kentte faaliyet gösteren müteahhitler, mimarlar, inşaat mühendisleri ve yapı denetimcilerine yönelik bir toplantı düzenlendi. Tokat TSO Meclis Başkanı Ali Özer'in moderatörlüğünde düzenlenen programda Şehir Plancısı Nadir Doğan, İmar Komisyon Başkanı Salman Demir katılımcıların sorularını yanıtladı.

Toplantı öncesinde kısa bir konuşma yapan TTSO Başkanı Ahmet Arat, müteahhit sektörleri ve belediye noktasında yaşanan problemlere çözüm noktasında güzel ve başarılı bir toplantıya imza atmayı ümit ettiklerini kaydetti. Tokat Belediye Başkanı Av. Eyüp Eroğlu, belediyeciliği temel belediyecilik, sosyokültürel belediyecilik, vizyon belediyeciliği, imar ve şehircilik anlamındaki belediyecilik olmak üzere 4 başlıkta topladıklarını kaydetti.

Belediye Başkanı olarak 21 ayı tamamladığını ifade eden Başkan Eroğlu, "Bu anlatmış olduğum 4 belediyecilik anlamında özellikle imarla alakalı kısmı hariç tutarsak diğer üç kısımda azimle gayretle ilimizi güzelleştirmek için işler yapıyoruz. İnşallah bundan sonraki dönemlerde de devam edecek. Ama imarı ayrı bir boyutta ele alacak olursak, şehrin nasıl gelişeceğiyle ilgili ya da şehrin imar anlamında ne gibi ihtiyaçları var ya da şehrin şuanda imarla ilgili ne gibi sorunları var, mevzuatta bunlarla ilgili neler karşılık buluyor ya da bu mevzuatlarla ilgili biz meclis olarak, belediye olarak neler yapabiliriz. Bu kısımlarla alakalı ise ben şahsi anlamda şöyle kendimizi bir yokladığımızda bu konuda daha çok işler yapmamız gerektiği kanaatindeyim. Tabi tüm bunları yaparken de 'ben yaptım oldu' ya da 'biz yaptık oldu' anlayışıyla hareket etmek istemiyoruz. Bunu da birlikte yapalım, beraber yapalım. Bu çalışmaları bizzat bu işin içindeki siz değerli insanlarımızla oturalım, konuşalım, sorunlarımızı yerinde ve birebir sizlerden dinleyelim. Sonrasında neler yapacağımızı da ortaya koyalım. Alacağımız ortak kararlarla ya da sizlerin bizlere tavsiye edecekleriyle ya da bizlerin sizlere söyleyecekleriyle en azından bu konularla alakalı da bir yol haritası belirleyelim istedik" şeklinde konuştu.

Tokat'ta imarla ilgili revizyon çalışması başlattıklarını ifade eden Başkan Eroğlu, "Diğer taraftan bakanlığımıza ulaşımla ilgili bir mastır planı Karayolları Genel Müdürlüğümüze, kentsel dönüşüm mastır planıyla ilgili çevre ve şehircilik bakanlığımıza müracaatlar yaptık. Bunlarla ilgili geçtiğimiz hafta ben bizzat genel müdür beye gidip ziyaret etmek suretiyle hem bakanlığımızdan hem madden hem fikren destekler almaya da başladık. Biz istiyoruz ki bunları eş zamanlı olarak devam ettirelim. Bir taraftan revizyon çalışmalarımızı diğer taraftan bakanlıkla yapacağımız çalışmaları, ardından sizlerle beraber bu toplantıları yapıp acil almamız gereken kararlar neyse bunları hep beraber eş zamanlı şekilde sürdürelim istiyoruz. Toplantımızın da zaten ana amacı, gayesi budur" diye konuştu.

Yapılan konuşmaların ardından program basına kapalı olarak devam etti.

Sayfa Başı