KAYIP ÇOCUKLARIMIZ HAKKINDA BASIN VE KAMUOYU BİLGİLENDİRMESİDİR | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

KAYIP ÇOCUKLARIMIZ HAKKINDA BASIN VE KAMUOYU BİLGİLENDİRMESİDİR

Çalışmalar yavrularımız bulunana kadar devam edecek olup...

2015-12-31
KAYIP ÇOCUKLARIMIZ HAKKINDA BASIN VE KAMUOYU BİLGİLENDİRMESİDİR

Reşadiye ilçemizde 29.12.2015 Salı Günü Dursun Kağan ve Bayram isimli yavrularımızın kayıp olduğu bildirilmiş, İlçe Kaymakamı başkanlığında; Jandarma, Emniyet ve Belediyenin Amirlerinden müteşekkil bir kriz Merkezi oluşturularak veriler ivedi bir şekilde değerlendirilip arama faaliyetlerine başlanmıştır.

Devam eden çalışmalarda; ilk gün, İlçe Emniyet Amirliğinden 41, İlçe Jandarma Komutanlığından 17, Tokat AFAD ekiplerinden 12 personel ve 100'ün üzerinde vatandaşımızla birlikte Reşadiye ilçemizde; en son görüldüğü bölge olarak Kelkit Çayı yakınlarında, Aybastı yoluna çıkan ormanlık alanda tarama yapıldıktan sonra ilçedeki metruk binalar ve gidebilecekleri muhtemel noktalar aranmış ancak çocuklarımız bulunamamışlardır.

30.12.2015 Çarşamba günü sabahın erken saatlerinden itibaren Emniyetten 37 personel, 3 Çocuk polisi, 11 Çevik Kuvvet Polisi, 3 detektör köpek, 4 kurbağa adam, 17 Jandarma, Tokat ve çevre illerden 27 AFAD personeli, 5 UMKE görevlisi, 10 su arama ekibi ve vatandaşlarımızın katılımı ile Kelkit Çayı Reşadiye ilçesine takribi 30 km uzaklıktaki HES Santral Göletine kadar kenarlardan gözle, çay içerisinden kurbağa adamlar ve çay üzerinde bot ile kontrol yapılmış havanın kararmasıyla saat 18.30'a kadar süren çalışmalarda maalesef kayıp çocuklarımız bulunamamışlardır.

31.12.2015 Perşembe günü devam eden aramalarda ise mevcut ekiplere Niksar Komando Taburundan 65 Jandarma personeli de katılarak çalışmalara devam edilmiştir. Şu ana kadar yapılan arama çalışmalarında Kelkit Çayı, ormanlık alanlar, çocukların gitmesi muhtemel ev, menfez, kanal, çukur vb. yerler ile kaybolan çocukların ikametleri çevresinde bulunan metruk binalar ve risk noktaları başta olmak üzere ilçenin tamamı aranmıştır. Kayıp çocuklarla ilgili sonuca varılamadığından saat 18.00 itibariyle arama çalışmaları sonuçlandırılmıştır.

01.01.2016, yarın Cuma sabahı mevcut ekiplere ek olarak Ankara Jandarma Özel Arama Kurtarma (JÖAK) dalgıç personeli, Çevre illerden ek olarak 15 dalgıç takviyesi ile aramalara başlanacaktır. Ayrıca Emniyet Genel Müdürlüğümüzden istenen helikopter de yoğun sis kaynaklı hava muhalefeti nedeniyle şu ana kadar ilçeye ulaşamamış olup, hava şartları uygun olursa 01.01.2016 tarihi itibarıyla arama-tarama faaliyetlerine katılacaktır.

Konu Sayın İçişleri Bakanımızın bilgisi dahilinde olup Sn valimiz tarafından da titizlikle takip edilmektedir.

Çalışmalar yavrularımız bulunana kadar devam edecek olup, tarafımdan hassasiyetle takip edilmektedir.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Prof. Dr. Coşkun ÇAKIR
Tokat Milletvekili
AK Parti Grup Başkanvekili

Sayfa Başı