TÜM İLÇE SEFERBER DUALARIMIZ ONLAR İÇİN | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

TÜM İLÇE SEFERBER DUALARIMIZ ONLAR İÇİN

Nerde bu çocuklar?

2016-01-02
TÜM İLÇE SEFERBER DUALARIMIZ ONLAR İÇİN

Tokat'ın Reşadiye ilçesinde 4 gün önce kaybolan 5 ve 8 yaşlarındaki komşu iki çocuğu bulmak için 200 kişilik ekip arama çalışmalarını sürdürüyor.

Çermik Mahallesi'nde komşu çocukları 5 yaşındaki Dursun Kaan Taşcı ile 8 yaşındaki Bayram Erol'dan 29 Aralık 2015 Salı günü öğle saatlerinden sonra haber alınamaması üzerine ilçe halkı, polis ve jandarma ekipleri çalışma başlattı. Kayıp çocuklar, ilk gün saat 23.00'e kadar arandı.

Güvenlik kamera kayıtlarından iki küçük çocuğun en son evlerinin yakınlarında bulunan parkta bulunduğunun anlaşılması üzerine çalışmalar, bu yönde yoğunlaştırıldı. Çocukların bulunması amacıyla Ankara'dan gelen Jandarma Arama Kurtarma dalgıçları, Ordu'dan gelen dalgıç polis ekipleri ve AFAD dalgıçları, Kelkit Çayı'nın yaklaşık 30 kilometrelik alanını taradı. Polis ve jandarma ekipleri de ormanlık arazide arama yaptı. 4 gündür yürütülen çalışmalardan henüz sonuç alınamadı.

İlçe halkı da dükkanlarına kayıp iki çocuğun fotoğraflarını asarak ve ormanlık arazide arama kurtarma faaliyetlerine katılarak çalışmalara destek veriyor.

JÖAK DALGIÇLARI HES GÖLETİNE GİRDİ

Ankara Jandarma Özel Arama Kurtarma (JÖAK), 12 kişilik dalgıç personeli de bölgeye intikal ederek arama çalışmalarına katıldı. Özel kıyafetleri ile botla HES göletine giren dalgıçlar titizlikle çalışma yaptı. Bulanık suya dalarak arama yapan dalgıçlar henüz bir bulguya ulaşmadı. Havanın kararması ile birlikte çalışmalara sabah saatlerinde başlamak üzere ara verildi.

Reşadiye Kaymakamı Faruk Erdem, odaklandıkları noktanın Kelkit çayı olduğunu söyledi.

Reşadiye'de başlayıp HES barajının bulunduğu noktaya kadar arama yapıldığını ifade eden Kaymakam Erdem, şöyle konuştu: "Ola ki çocuklarımızı Kelkit çayına düşmeleri durumunda su ile sürüklenerek buraya kadar gelebileceğini değerlendiriyoruz. Çünkü bu noktada baraj kapakları kapalı idi. Bu anlamda HES göletinde arama çalışmaları yoğunlaştırıldı. Ankara'dan gelen 12 kişilik JÖAK dalgıç ekibinin yanı sıra çayın kenarı ve yüzeyinde farklı ekipler tarafından arama çalışması devam ediyor. Ordu emniyetinde de dalgıçlar çalışmalara katılıyor.

Sayfa Başı