NİKSAR’DAN TÜRKMENLERE 2 TIR YARDIM GÖNDERİLDİ | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

NİKSAR’DAN TÜRKMENLERE 2 TIR YARDIM GÖNDERİLDİ

Niksar Ülkü Ocakları Başkanlığı...

2016-01-04
NİKSAR’DAN TÜRKMENLERE 2 TIR YARDIM GÖNDERİLDİ

Niksar Ülkü Ocakları Başkanlığı, Suriye'nin Türkmen Dağı'ndaki Türkmenler için topladıkları 2 tır dolusu yardımla yola çıktı. Yardım kampanyasına Niksar Belediyesi de bir tır dolusu su ile destek verdi.
Niksar'dan önceki aylarda Türkmen Dağı'ndaki Türkmenler için gönderilen 2 tır yardımın ardından tekrardan düzenlenen yardım kampanyasında toplanan yardımlar dualar ile yola çıktı.
Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı Niksar İlçe Başkanlığı, Suriye'nin Bayırbucak bölgesinde zor durumda olan Türkmenlere iki TIR dolusu yardım gönderdi. Yardım tırlarının yola çıkmadan önce düzenlenen uğurlama töreninde konuşan Niksar Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Gündoğdu yaptığı açıklamada, yardım kampanyasına destek veren tüm Niksarlılara sonsuz teşekkür ederek; "Niksar Ülkü Ocağı olarak yıllardır savaş içerisinde bulunan ve özellikle son bir yıldır büyük zulümler gören Türkmandağında, Bayır Bucakta bulunan soydaşlarımıza ikincisini yaptığımız bu kampanyamızın da sonuna geldik ve bu gün hareket ediyoruz. 20 Kasım'da birincisini başlattık ve 2 Aralık'ta Niksar'ımızın emanetlerini tam yerinde Bayır Bucaktaki cepheye kadar teslim ettik. Orada 3 gün boyunca tespitler yaptık soydaşlarımızın çok zor durumda olduklarını, çocukların ise perişan durumda olduğunu gördük. Bu vesileyle Halkımızın da duyarlılığına güvenerek ikinci bir kampanya yapmaya karar verdik. Bu kampanyayı da birçok ilin dahi yapamadığı yaparak yine iki tırımızla yüzümüzün akıyla teslim etmek üzere halkımızdan emanet aldık. Bu kampanyalarda öncelikle Ocak yönetimine ve yiğit bozkurtlarıma, gençlerimize ve Niksar'ın cefakar, vefakar halkına, bizleri hiç yalnız bırakmayan bu kampanyalara büyük destek olan ve bize 1 tır su yardımı yapan Belediye Başkanımız sayın Özdilek Özcan'a, özellikle bu ikinci kampanyamıza büyük destek olan Gürçeşme Belediye Başkanı ve çok duyarlı halkına, Gökçeli Belediye Başkanımıza, Hatipli Belediye Başkanına ve başkandan ziyade bir ağabey olarak gördüğümüz Serenli Belediye Başkanı Nurettin Keleş'e, Kızılay Şube Başkanına, Korganlılar Derneğine, Niksar Süt Birliğine ve Niksar Esnaf Odasına, yer tahsisimizi yapan Eriş Küpcü'ye, Açel İş Sağlığı ve Güvenliğine ve isimlerini aklımıza yazdığımız ama burada sayamadığımız ama gönlümüzde her birisini şeref nişanesi olarak kazıdığımız yardım eden herkese teşekkür ediyor, Allah razı olsun diyoruz. Bu emanetleri sağ salim yerine teslim edeceğimize namus ve şeref sözü veriyoruz" dedi.
Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan ise yaptığı konuşmada; "Türkmendağın'da bulunan Türkmen kardeşlerimiz hiçbir zaman yalnız değillerdir. Bizler Niksar halkı olarak her zaman bu kardeşlerimizin yanındayız ve her zaman olacağız. Bu kampanyayı başlatan ve devam ettiren Niksar Ülkü Ocakları Başkanı Hüseyin Gündoğdu kardeşimize tekrardan teşekkür ediyorum. Bizler Niksar Belediyesi olarak bir tır su yardımı yaptık. Bu bir hissiyattır, yürek işidir. Yüreğinde oradaki kardeşlerimizin soydaşlarımızın acısını hisseden Niksarlı kardeşlerimiz hemen oradaki kardeşlerimizin temel ihtiyaçları olacak malzemelerle ilgili hazırlıklara başladıklarını, yaklaşık bir tıra yakın hazırlık yaptıklarını ve bu konuyla ilgili de suyun da orada temel ihtiyaç olduğunu ifade ettiler. Tabi Niksarlının, Niksar Belediyesinin malı olan ve işletmesini de yürütmüş olduğumuz Türkiye'mizin marka değeri olan Ayvaz Suyumuzla ilgili bir tır su yardımında bulunabileceğimizi ifade ettik. Ben Niksar Belediye Başkanı olarak Niksarlının malı olan ve Niksarlıların gönlünden geçtiği üzere böyle bir tur suyu vermiş olduk, aracı olduk. Bu konuda öncülük eden Hüseyin Başkanıma teşekkür ediyorum" dedi.
Başkan Özcan'ın açıklamasının ardından Niksar Belediyesinin de bir tur dolusu su yardımıyla birlikte toplanan yardımlar, İlçe Müftüsü Ali Canbolat tarafından yapılan dualar eşliğinde yola çıktı.

Sayfa Başı