NİKSAR BELEDİYESİNDE REVİZYONA GİDİLDİ | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

NİKSAR BELEDİYESİNDE REVİZYONA GİDİLDİ

Niksar Belediyesi içerisinde bazı müdürlüklerde ve birkaç birimde

2016-01-04
NİKSAR BELEDİYESİNDE REVİZYONA GİDİLDİ

Niksar Belediyesi içerisinde bazı müdürlüklerde ve birkaç birimde revizyona gidildi.
Belediye Başkanı Özdilek Özcan, belediye çalışmalarına dinamizm getirmek için kan değişimine gitti. Başkan Özcan belediye müdürlüklerinde yaptıkları revizyonla ilgili olarak basın açıklaması yaptı.
Başkan Özcan, performans olarak daha fazla verim almak için böyle bir değişiklik yaptıklarını belirterek; "Şunun altını özellikle çiziyorum bu değişikliklerin siyasi yada başka bir sebebi yoktur, tamamiyle performansa dayalı ve bu değişiklerle arkadaşlarımızdan daha iyi verim alacağını düşündüğümüz için böyle bir revizyona gittik" dedi.
Yapılan görev değişiklikleri ise şu şekilde oluştu; Fen İşleri Müdürü Kürşat Gümüşay Plan-Proje Müdürlüğüne, Derya Avşar Fen İşleri Müdürlüğüne, Hikmet Şubaşı Ayvaz İşletme Müdürlüğüne, Hüseyin Şahin Etüt Proje Müdürlüğüne, Hayri Köksalan Kum Eleme Tesisi Sorumluluğuna, Zafer Ülker Zabıta Memurluğuna, Mehmet Yeşilova Kaymakamlık Hizmet Bürosuna, Fethiye Cıbır Fen İşleri Satın Alma Sorumluluğuna, Tuğba Kasap Su Emlak Servisine, Ercan Kola Kültür Müdürlüğü emrine, Bülent Özoğul Zabıta Amiri Vekilliğine, Sezai Kani Su Emlak Şefliği Emlak Servisine ve Arzu Arslan ise TKY Sorumluluğu görevlerine atandılar. Niksar Belediyesine ayrıca sözleşmeli personel olarak Avukat Gülsima Turhan alındı.
"ATAMALARIN SİYASİ BİR BOYUTU YOKTUR"
Yapılan bu görev değişikliklerinin temelinde belediye içerisinde yapmış olduğumuz görev değişiklikleridir. Öncelikle değerli Niksarlı hemşehrilerimin yapılan bu görev değişikliklerinin belediyemizin daha aktif daha işlevsel çalışmasına yönelik bir atama olduğunu bilmelerini arzu ediyorum. Özelliklede altını çizerek söylemek isterim ki bunun bir siyasi boyutu yoktur, tamamen arkadaşlarımızın çalışma disiplini ve performanslarına göre değerlendirilmiştir. Hatta belediye üzerinde yeni birimler görev yükü açısından baktığımızdan en ağır ve yatırımcı birimlerden olan Fen İşleri Müdürlüğü gerçekten belediyenin bu konuda iş yükü olarak %80'ini, yüzde 80 iş yüküyle birlikte aşağı yukarı yatırımlarının da %70-80'inini içermekte. Bu şu demek, gelen her vatandaşımızın yaklaşık 80 tanesinin işleri Fen işlerinde. Ancak biz Fen İşlerini başka görevlerde yükledik. Kısmen satın almaların ihalelerin, yani yaptırdığımız hizmet alımları ve satın alma gibi mal alınmaları gibi ihalelerin de fen işleri bünyesinde yürümesi, birde buna bizim Niksar'a yatırım projesi olarak hayata geçirmeyi planladığımız projelerin bildiğimiz manada mimarisi.
"DEĞİŞİKLİKLER İLE DAHA VERİMLİ ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK"
Gücümüzü enerjimizi biraz daha birimler halinde organize olarak gücümüzü dağıtacağız enerjimizi dağıtacaz ve inşallah projelerimizi hayata geçireceğiz. Bu manada belediyemiz norm kadrosunda bulunan Etüd Plan Müdürlüğü olacak. Bu yine Plan Proje Müdürü olan Hüseyin şahin kardeşimizle yürüyecek, Hüseyin Şahin'i Etüd Plan Müdürü olarak görevlendireceğiz.
Plan Proje Müdürlüğüne de mevcutta bu güne kadar Fen İşleri Müdürlüğünü yürüten Kürşat Gümüşay'ı Plan ve Proje Müdürlüğüne alacağız. Plan ve Proje Müdürlüğü tamamen bizim Niksar'da yapmayı planladığımız yatırım projelerinin tamamen proje detaylarının hayata geçirilmesi, yeni projelerin yapılmasını konu alacak. Fen İşleri Müdürlüğümüz ise tamamen Niksar'ın alt yapı üst yapı işleriyle ilgilenecek. Fen İşleri Müdürlüğümüz satın almaları yürütecek ama ihaleleri yapmayacak. İhaleleri de Plan ve Proje Müdürlüğümüz yürütecek. Yani Plan Proje Müdürlüğümüz hem ihale yapacak hemde bizim arzu ettiğimiz projeleri gerçekleştirecek. Aynı zamanda ihale birimi gibide hareket edecek. Böyle olunca Fen işlerinin yükünü ikiye bölmüş ve iki müdürlük oluşturmuş oluyoruz.
Fen İşleri Müdürlüğüne de İmar İşlerinde görev yapan Derya Avşar kardeşimizi getiriyoruz. Bu da tahmin ediyorum bölgemizde ilk bayan Fen İşleri Müdürü olarak görevlendirilen bir arkadaşımız olacak. Bayanlarımızın gücüne baştan beri inanıyorum ve güveniyorum. Derya kardeşimizde bizlerin de desteğiyle bu görevin üstesinden geleceğinden şüphemiz yok.
"ARTIK ZAMAN KAYBIMIZ YOK, BAHANEMİZ YOK, İŞ VE İCRAAT ZAMANI"
Plan Proje Müdürlüğü ve Etüt Plan Müdürlüğü tamamen bu iki birim benimle bire bir koordine içinde halkla muhatap olmadan benim bir manada proje üreten beyin takımlarım olacak. Fen İşleri Müdürlüğü dışında olan işleri taşöre edeceğiz. Büyük işleri taşören kanalıyla yaptıracağız örneğin kapalı semt pazarı ve otopark projesini ihale edip taşören bir firmaya vereceğiz biz sadece kontrollüğünü yapacağız. İşlerimiz böylelikle daha hızlı yürüyecek. Artık 2016 yılı içerisinde siyaseten de önümüzün açık olduğunu düşünürsek 2019 a kadar bir seçimle karşı karşıya olmadığımız bugünkü gerçekle artık kalan 39 aylık süremiz içerisinde bu süre içerisinde biz tamamen hemşerilerimizin bizden beklemiş olduğu projelerini bitirdiğimiz olgunlaştırdığımız bir durum haline gelecek ve projelerimizi hayata geçirip Niksar'a kazandıracağız.
Bu atamalar herhangi siyasi içerik içermemektedir, tamamen belediyenin daha işlevsel ve daha hızlı hizmet üretmesine yönelik bir atama tercihidir.
Mesela Fen İşleri Müdürlüğünden Plan Proje Müdürlüğüne aldığımız Kürşat bey uzun bir geçmişe sahibiz, yetenekleri de iyi biliyorum, kendisi de daha çok projeye yönelik bir birimde faaliyet gösterme konusunda istişare ettik ve ayrıca kendisinin de bir talebi doğrultusundadır bu değişiklik.
Diğer görev değişiklere gelince Ayvaz Su fabrikamızda genel koordinatörümüz Gülten Balcı hanfendi var, orada idari ve mal hizmetler müdürlüğü görevinde bulunması ve ileriye dönük yetişmesi noktasında da görev değişikliği yaptığımız satın alma ve ambar memuru olarak görev yapan Hikmet Subaşı'nı işletme müdürü olarak idari ve mal hizmetler müdürü olarak atadık.
Bunun dışında Ayvaz Su Fabrikamızda İdari İşler Müdürü olarak görev yapan Hayri Köksalan, Kum Eleme Tesisi Sorumluluğuna görevlendirdik.
Mesul müdür olarak çalışan Tuğba Kasap ise Su Emlak Şefliği Emlak Servisine aldık.
Emlak servisinde görev yapan Mehmet Yeşilova'yı Kaymakamlık Tek Adımda Hizmet Bürosuna, Kaymakamlık Tek Adımda Hizmet Bürosunda görev yapan Sezai Kani'yi ise Su Emlak Servisine aldık.
Yine bazı ufak birimlerde görev yapan arkadaşlarımızda da değişiklikler var, Park ve Bahçelerde görev yapan Ercan Kola'yı Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünde şoför olarak görevlendirildi.
Bunun dışında satın almada görev yapan Fethiye Cıbır'ı Fen İşleri Müdürlüğü bünyesinde yine görevlendirildi. Birde bu güne kadar bize hizmet eden bu güne kadar bize hizmet eden özellikle belediye avukatı olarak bilinen Şerife Oğuz hanımefendi ve daha sonra bizimle yarı zamanlı sözleşmeli olarak çalışan Sebahattin Ersin'in avukatlık süreleri de bu yılbaşı itibariyle bitmiş durumda. Biz belediyemizin ihtiyacı olan hukuki danışmanlığın tek elden ve belediye bünyesinde yürütülmesi amacıyla bir hukuk bürosu kurduk ve hukuk bürosunun başına da sözleşmeli tam zamanlı Gülsima Turhan isimli Niksarlı bir kardeşimizi görevlendirdik ve resmi olarak bizim hukuk danışmanımız oldu, kendisine ait bir ofiste bizim hukuk işlerimizi yürütecek.
Emlak Servisinde görev yapan Zafer Ülker'i Zabıta Müdürlüğüne zabıta olarak verdik, Plan Proje Müdürlüğü bünyesinde devam ederken Toplam Kalite Yönetim Sorumlusu olarak görev yapan Arzu Arslan'ı Ayvaz Su fabrikasında TKY'nde, zabıtada görevli Bülent Özoğul ise Zabıta Amiri Vekilliğine görevlendirdik.
Yaptığımız yeni görevlendirmelerle inşallah belediyemizde yeni bir sinerji yaratmayı hedefliyoruz ve kalan 39 ayımızı inşallah hizmetle taçlanması için bir yapılanma sürecidir. Bunun kamuoyu tarafından bilinmesini istiyorum" dedi.

Sayfa Başı