Erbaa'dan 2 Tır Yardım | ERBAA GÜNDEM | Haber | Haberler - Tokat- Erbaa haberleri
  • Künye
  • Form
  • İlanlar
  • Fotoğraflar
EDD Yapı & İnşaat

Erbaa'dan 2 Tır Yardım

Erbaa Belediyesi ve İnsani Yardım Vakfı(İHH) tarafından...

2016-01-09
Erbaa'dan 2 Tır Yardım

Tokat'ın Erbaa ilçesinde düzenlenen kampanya ile Suriye'ye bin çuval un, 200 battaniye ve muhtelif yaşam malzemelerinden oluşan 2 TIR insani yardım gönderildi.

Erbaa Belediyesi ve İnsani Yardım Vakfı(İHH) tarafından geçen ay içinde başlatılan Suriye'de acil un ihtiyacı var yardım kampanyasında hazırlanan 50 ton un, 200 battaniye ve muhtelif yaşam malzemeleri Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlenen törenle Suriye'ye doğru yola çıktı.

Yardım malzemelerinin gönderilmesi için düzenlenen törene Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım, Milli Eğitim Müdürü Bekir Aslan, AK Parti Erbaa İlçe Başkanı Mikail Altıntaş ve vatandaşlar katıldı.

İHH Erbaa Temsilcisi Cengiz Çırak yaptığı açıklamada bugüne kadar geçen sürede mazlum Suriye halkının ve haklı direnişin yanında olduklarını, bundan sonra da yanında olacaklarını söyledi.

Suriye'de açlık çeken çocukların sözlerini hatırlatan Erbaa Belediye Başkanı Hüseyin Yıldırım "Suriye'de çekilmiş bir videoda izledim çocuk diyor ki '7 gündür açım. Ne olursunuz bize yemek verin, ekmek verin.' Yine bir Suriyeli çocuk diyor ki 'İsrail bile bu kadar zulüm yapmamıştı bize. ya bize yemek verin. ya da bizi denize atın öldürün.' Biz burada birçok rızkın içindeyiz. Oradakilerin çektiklerini belki anlayamıyoruz ama bunları görerek durumu biraz daha fazla idrak edebiliyoruz. Bu Suriye için çok önemli bir şey. Bizim için bir torba un 50 lira çok küçük bir rakam ama orada bir torba un yaşam demek. Bu yardımlar oradaki kardeşlerimize büyük bir destek oluyor. Emeği geçenlerden Allah razı olsun" dedi

Sayfa Başı